Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Söker barnfamilj med erfarenhet av vräkning  (läst 25245 gånger)
0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.
Jonas
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 1


« skrivet: Januari 03, 2014, 11:16:40 »

Hej, jag heter Jonas Cullberg och är reporter på tidningen Dagens ETC.

Jag skriver om vräkningar av barnfamiljer, och är intresserad av att intervjua en familj som hotas av eller har drabbats av vräkning. Intervjun handlar om era erfarenheter och om vad som kan göras från samhällets sida för att hindra att barnfamiljer vräks.

Ring eller maila mig gärna så snart som möjligt, alla tips är mycket välkomna!

Vänliga hälsningar
Jonas Cullberg
0708-485710
jonas.cullberg@etc.se
www.etc.se
Loggat
intrumcleaner
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 2174« Svara #1 skrivet: Januari 05, 2014, 09:46:39 »


Hej Jonas, hela debatten om barnfamiljer som hotats eller drabbats av vräkning har som sagt "blossat upp" rejält de senaste dagarna. Där detta beror på Högsta Domstolens dom i målet rörande Tomelillafamiljen som överklagade underrätternas beslut ända dit. Problemet med vräkta barnfamiljer är ingen nytt i vårt avlånga land, och mängder av utredningar och annat har löpande skett under årens lopp.


Där resultatet varit precis som med alla de övriga "utredningar" till de skuldsattas "bästa", som det bara i år för övrigt presenterades två stycken av - där en röd tråd i dessa två utredningar är att man trixat med statistik på alla tänkbara sätt för att ge en bild av att problemen endast rör en liten del av befolkningen. Där du kan läsa mer om detta här (där detta tyvärr inte är något media skriver om).

http://intrumcleaner.nu/korrekt-statistik-rorande-antalet-skuldsatta-sverige/

Samma sak gäller "barnfattigdom" och "vräkta barn" som just nu är på tapeten igen och alla fina "utredare" och BO, Rädda Barnen och övriga enligt sig själva mycket kloka herrar och damer skriver debattartiklar, krönikor, twitterinlägg, Facebook inlägg, pressmeddelanden o.s.v så att pennorna och tangentborden glöder ... det är bara ett problem. Inget av detta kommer göra någon skillnad!

Börja med att läsa en av alla de utredningar som gjorts rörande "vräkta barn" - som exempelvis denna (se länk)


http://books.google.se/books?id=cSgpmVQD7-8C&lpg=PA76&ots=ULUUBWW0tZ&dq=vr%C3%A4kta%20barn%201970&hl=sv&pg=PP1#v=onepage&q&f=false

Där du ser att det rör sig om en statlig utredning vid namn "Vräkning och hemlöshet - drabbar också barn" (SOU 2005:88) denna utredning har alltså närmare 9 år på nacken, men innehållet skiljer sig inte mycket från de tidigare och de nuvarande utredningarna rörande vräkta barn. Det enda som det trixas med är precis som i utredningarna rörande skuldsatta i Sverige återigen antalet av de drabbade ...

I vårt avlånga (alltmer bananformade land) så har det blivit som så att det är statliga Kronofogdemyndigheten som ges rätt att sprida "statistik" över antal skuldsatta, där många ännu har svårt att koppla ihop att deras statistik endast grundar sig på de antal personer som finns i deras register (där detta register för övrigt är spritt för vinden då Anakata kom över registret efter en lyckad hackning - och denna statliga myndighet valde att mörka detta för alla de drabbade).

Genom en enkel Googlesökning så ser vi att media hjälper glatt till att sprida "information" från både Svensk Inkasso och övriga skuldindustrin utan minsta källkritik. Och samma sak gäller även antalet vräkta barn. Testa själv (för att göra det ännu enklare så klicka på länken nedan).


https://www.google.se/search?q=antal+vr%C3%A4kta+barn


Där du ser att man får ca. 92 000 sidträffar - och redan på sidan ett ser vi dessa rubriker, "Allt fler barn berörs av vräkning", "Färre barn berörs av vräkning", "Barn vräks fortfarande till hemlöshet", "Antal vräkningar där barn berörs minskar"  ... o.s.v där det som sagt är många olika bud om vad som gäller i Sverige. Och detta beror på att statistik i Sverige gör verkligen skäl för det gamla talesättet ""Det finns tre sorters lögner: lögner, förbannade lögner och statistik."

För med statistik och "utredningar" kan man lätt förvilla majoriteten av medborgarna att tro att allt är som det ska, detta trots att de två utredningarna som presenterades förra året av Anna Hedborg och Ralf G Larsson tydligt visade att deras statistik är färgad av skuldindustrin för att ge ett sken av att saker och ting är inte så akuta att förändringar måste ske omgående.

Detta är något som blivit praxis i vårt land, och därför så sitter vi här med ett betalningsanmärkningsystem som är så orättvis att man häpnar över att något sådant ens kan få finnas på 2000-talet. Vi har även fortfarande en statlig tillsynsmyndighet som endast lägger ner resurser som motsvarar två heltidsanställningar på kontroll och tillsyn av Sveriges numera över 200 inkassobolag och de 1000-tals anmälningar som kommer emot dessa årligen, och samtidigt är de ansvariga för att tillse att 26§ PuL skall följas av samma bolag (vilket de inte heller klarar av och det råder ren anarki här och nu). Mitt i detta kaos ska de samtidigt enligt sig själva klara av att utreda om nya inkassobolag skall få inkassotillstånd eller ej, där detta fört med sig att flertal inkassobolag som aldrig borde fått tillstånd ändå fått detta vilket gör att mängder med medborgare får sin ekonomi krossad på grund av rent fusk från dessa bolag.

Tittar vi på statliga Kronofogdemyndigheten, så är kaoset i det närmsta lika stort där, och JO har utdelat kritik flertal gånger då exempelvis man utmätt pengar för redan betalda fordringar, sålt egendom som inte ens tillhör gäldenärer, tömt fel förråd, sålt hus på sätt som strider emot Europakonventionen (och där Sverige fick skarp kritik), vräkt 96 åriga pensionärer, skickat delgivningsmän till demensboende, kräver att personer som ligger för döden skall fylla i delgivningskvitton, driver in medvetet oriktiga fordringar o.s.v listan kan göras enorm ... men som sagt så fortsätter allt på precis samma sätt som tidigare.

Vi skrev år 2012 ett inlägg på IC kallat "En verklig bild av Kronofogdemyndigheten som svenskarna inte ser" (se länk nedan), tyvärr så ser inte majoriteten av Sveriges befolkning saker som detta heller, för just mediabruset är så högt att de tror och kommer fortsätta tro att allt är som det ska.

http://intrumcleaner.nu/en-verklig-bild-av-kronofogdemyndigheten-som-svenskarna-inte-ser/

Så Jonas vill du göra medborgarna en stor tjänst, skriv om det kaos som råder och den missvisande statistik som sprids. Vidare de orättvisor som råder mellan gäldenär och fordringsägare, där människor blir skuldsatta utan att ens i många fall ha skulder och där fuskande inkassobolag gör ensamstående och barnfamiljer till pengamjölkkor. Och det är viktigt att det lyfts fram att det rör sig inte om ensamma barn som vräks, utan anledningen till att barnen blir vräkta beror på att deras föräldrar eller förälder har hamnat i skuldindustrins käftar och därmed så blir även barnet påverkat.

För att hindra att detta sker, måste Sverige börja snabbt tillse att klyftan mellan gäldenärers möjlighet till rättvisa blir lika stark som skuldindustrins, tyvärr så visar historien att det istället blir tvärtemot i Sverige. Och exempelvis inkassobolagen kan begå grövre och grövre brott mot inkassolag 1974:182 utan minsta risk för repressalier, då statliga DI och dess tjänstemän ges fortsatt rätt att leka "utredare" ...


Loggat

”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påminnelse och sedan inkassokrav." Klarnas/Segoria Inkasso Niklas Adelberth

"Du vi skiter i din bestridan och anmälan till Datainspektionen, du kommer ändå få betala" Jurist på Intrum Justitia
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: