Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: expat  (läst 1213 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
flammastolt
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 1


« skrivet: November 25, 2019, 20:48:27 »

Hej alla,
Jag är utflyttad från Sverige sedan 2004 och bor nu i Kanada.

För många år sedan (runt 1989, 1990 eller så) ådrog jag mig en stor skuld. Jag hade ett hus som såldes på exekutiv auktion med stor förlust, och det är de pengarna jag är skyldig + en del annat.

Jag skrev till Kronofogden för ett tag sedan, och jag har ingenting som ligger där. Mina skulder är hos Intrum Justitia och någon fler.

Under de femton år jag bott här i Kanada har jag aldrig hört ett pip från dem, även fast jag inte gjort min adress 'hemlig' på något sätt ... den finns hos Skattemyndigheten i Sverige.


Nästa år fyller jag 65. Håller på med att fylla i ansökan om pension när något slog mig i huvudet: Om jag ansöker om svensk pension och därmed får en inkomst i Sverige ... kommer då dessa inkassoföretag att vakna till liv igen? Har de nå'n slags samkörning?

I så fall; kan de då gå efter mig här i Kanada? Jag har en rätt hyfsad pension efter min framlidne make + ett litet kapital.

Tack på förhand för råd och tips. Det här håller mig vaken om nätterna och jag tänker att jag kanske inte ska ansöka om svensk pension över huvudtaget?
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: