Hej,
Jag är ny här och har lite frågor. Först måste jag säga att det var skönt att se att man inte är ensam.. trots att jag inte önskar någon att sitta med skulder. Det är alltid jobbigt att prata om sina skulder så det var bara skönt att kunna se att man inte är ensam. Tackar för ett sånt här forum, nu kanske jag kan lätta tygnden på från mina axlar en del.
Välkommen!

Nu till mina frågor.
Jag är nyfiken på preskripition. Jag har löneutmätning. Är för närvarande mammaledig och har blivit uppsagd på jobbet, dvs jag kommer att börja nytt jobb efter min mammaledighet. När märker KF att jag har ny arbetsgivare?
Jag har en väldigt bra lön på mitt jobb och kommer säkerligen att få det igen. Sist när jag jobbade så drog KF 13000 kr/mån helt sjukt tycker jag. Nu när jag är mammaledig drar dom så mycket dom kan.
Kronofogden "kommer på" att du börjat ett nytt arbete antingen genom att du själv uppger det, eller genom den gäldenärsutredning som görs i allmänhet en gång per år.
Jag har skrivit på när delgivningsgubbarna kommer och dyl. Dom har tagit en bil för mig osv. Nu till min fråga. Har jag skrivit på saker som kanske borde ha blivit preskiberade? Jag tittar aldrig på lapparna, jag skriver bara på fort för att slippa tänka. Jag orkar inte läsa, det man inte vet finns inte... fast det inte riktigt är sant. Hur gör jag för att ta reda på vilka skulder som borde preskiberas? Dom skulder som borde vara det som ligger hos kronofogden kan jag kräva att dom ska breskiberas trots att jag har skrivit på delgivningarna?
Tacksam för forumet och svar!
Kram på er alla!!
Genom att du skriver på delgivningarna har preskriptionsavbrott skett. Dvs fordringarna lever vidare ytterligare ett antal år.
Mitt råd är att i stort sett ALDRIG skriva under något. I synnerhet ALDRIG av en delgivningsman av privat karaktär.
(alltså genom ett delgivningsföretag typ Delgivningsspecialisten, Zeltz, Delgivningsjouren, Aktiv Delgivning med flera)
Möjligtvis kan det finnas anledning att i vissa fall skriva under delgivningar när det kommer delgivningsmän med sk
stämningsmannaförordnande.
Dessa är i allmänhet personal anställda av polisen.
Om du av någon anledning ändå blir delgiven har du i de flesta fall möjlighet att bestrida, invända samt därefter överklaga.
Utnyttja den rätten/möjligheten!