Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Bli sambo i slutet av saneringen?  (läst 1450 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
TotaltKörd
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 134


« skrivet: Mars 28, 2021, 06:40:22 »

Hej.
Har varit inaktiv på detta forum ett bra tag nu.
Pga: psykisk ohälsa.
Ska försöka dra detta kort.
Separerade för ca 2,5 år sedan och fick enbart tag i ett jättedyrt boende, inte lätt att hitta något att hyra när man har massa anmärkningar.
Har ett nollbeslut på saneringen. Och nu har barnen valt att bo hos sin mamma, så då är lägenheten alldeles för stor för mig. Började dejta en tjej förra året (Har ej talat om för henne om saneringen.) Och ganska omgående blev hon gravid och valde att behålla barnet. Beräknad födsel nu i maj. Och nu vill hon att jag flyttar in till henne. Om jag säger upp min lägenhet nu  så är jag av med den sista juli, min sanering är klar i början av september. Om jag skickar in omprövan då, riskerar jag att få förläng sanering?
Loggat

En vacker dag ska jag bli skuldfri!
ivkej
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 1613


« Svara #1 skrivet: Mars 28, 2021, 19:07:00 »

Grattis med barn, sambo och snart slut på skuldsanering.

Varför kör du inte med raka rör nu när ni ska bli sambo, berätta om din sanering, samt hur den är slut i september så hon förstår varför du kanske håller din lägenhet en månad längre, så du först flyttar officiellt den sista augusti, så berörs din skuldsanering inte när den går ut i början på september.
Det kan vara bra för dig att hon vet om du har haft ekonomiske svårigheter, och inget kan komma som en överraskning för henne, man kan tänka att dina barn kan komma säga något, eller om någon vill dig illa och berättar för henne, då är det bättre hon redan vet det från dig. Om det är kärlek, och du nu har rehabiliterat dig genom 5 års skuldsanering, så tror jag hon förstår.
Lycka till.
Loggat

Personlig erfarenhet med inkasso, skuldsanering och slagsmål med myndigheter. Har överlevt och finns nu på den ljusa sida, men har inte glömt hur det var!
KassaKon
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 1126


« Svara #2 skrivet: Mars 29, 2021, 11:28:34 »

Jag har väldigt svårt att tro att du skulle få en omprövning med en betalplan som sträcker sig i en månad. För det blir det väl om jag har räknat rätt? Du säger upp lägenheten och flyttar officiellt ihop 1 augusti och saneringen är slut i början av september? Om du dessutom skickar in om omprövning i samband med den officiella flytten 1 aug hinner de väl inte heller handlägga din omprövning och hinna få till ens en månads inbetalning (om det nu skulle leda till ett betalutrymme vill säga). Om du begär omprövning själv kan det inte bli någon förlängning heller.

Sedan så borde det inte räknas som en varaktig förbättring eftersom det rör sig om så kort tid. Jag fick själv avslag på min ansökan om omprövning när maken blev av med jobbet med motiveringen att det inte rör sig om en varaktig försämring eftersom jag då hade bara tre månader kvar.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: