Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Insolvens  (läst 4118 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Liza67
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 25


« skrivet: Januari 26, 2014, 18:06:58 »

Är inte så duktig på detta med att skicka länkar, men kopierar artikeln istället. Det fanns ytterligare en i gårdagens Nya Wermlands Tidningen (NWT) där de beskyller Intrum Cleaner för att ha förstört för dem...
Men den artikeln är låst för icke prenumeranter.”Räcker inte ens till hyran”
.Karlstad
.
Insolvens ansökte om en miljon kronor i bidrag – har fått tillbaka ett förslag på 135 000.
.

Under nio år har föreningen Insolvens funnits i Karlstad och arbetat för att hjälpa personer som varit djupt skuldsatta. Föreningen har levt på verksamhetsbidrag från Karlstads kommun då det ligger i kommunens ansvar att hjälpa personer ur sådana här situationer. Nu har ett förslag lagts fram om att sänka bidraget och det är ytterst tveksamt om föreningen kommer kunna leva kvar om så blir fallet.
 
Många människor lever i ett hav av skulder. Att komma ur hamsterhjulet med överskuldsättningar är inte det lättaste att klara av på egen hand. Det ska man heller inte behöva göra, det är ett ansvar som vilar på kommunernas axlar att hjälpa till med.
 
Karlstads kommun har under de senaste nio åren tagit hjälp av föreningen Insolvens, som vänder sig till den som är överskuldsatt, för att hjälpa dessa personer med de problem som skulder kan orsaka. Nu har dock Karlstads kommun föreslagit en sänkning av bidraget till Insolvens vilket Lena Nordqvist, ordförande för Insolvens, tror kan leda till en omöjlig överlevnad för föreningen.
 
– Jag förstår absolut ingenting, berättar hon.
 
– Vi ansökte om en miljon kronor i bidrag i år men har fått tillbaka ett förslag på 135 000 kronor av kommunen. Det skulle inte ens räcka till att betala hyran för lokalen, fortsätter hon.
 
Hon menar på att det här inte bara kommer drabba föreningen Insolvens utan även andra viktiga verksamheter som Brottsofferjouren och Kvinnojouren då de haft ett nära samarbete med varandra.
 
– Väldigt många känner sig tryggare när de kommer till oss som förening istället för att gå till kommunen och be om hjälp. Vi har tid för dem och sätter oss in i hela situationen, inte bara den ekonomiska biten. De som kommer hit får även träffa andra i samma situation vilket är viktigt då nästan alla tror att de är ensamma, berättar Lena Nordqvist.
 
– Det som känns mest fel är att vi inte ens har fått någon motivering från kommunen varför detta sker mer än att vi ”inte längre behövs som komplement”. Jag vet att vi behövs och att vi gör ett viktigt och bra jobb, säger Lena Nordqvist.
..Sofia Strömberg- sofia.stromberg@vf.se
 Publicerad: 2014-01-26 10:17
Loggat
larses60
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 923


« Svara #1 skrivet: Januari 27, 2014, 16:08:13 »

De behövs ju inte!! Detta forum funkar alldeles utmärkt utan miljoner....
Loggat
Stefan1000
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 137


« Svara #2 skrivet: Januari 27, 2014, 16:46:24 »

"Tycka synd om mentaliteten" tycks alltid få spaltutrymme av "kompetenta och oberoende" journalister. Hur ska journalister kunna utföra en granskande journalistik av fall som rör skuldsättning och överskuldsättning om Riksförbundet Insolvens avvecklar sin verksamhet?
Loggat
intrumcleaner
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 2174« Svara #3 skrivet: Januari 27, 2014, 17:10:57 »

"Tycka synd om mentaliteten" tycks alltid få spaltutrymme av "kompetenta och oberoende" journalister. Hur ska journalister kunna utföra en granskande journalistik av fall som rör skuldsättning och överskuldsättning om Riksförbundet Insolvens avvecklar sin verksamhet?

Självklart kör de vidare på Insolvens med samma "snyfthistoria" för att få mer klirr i pengapungen, där de flesta redan glömt att år 2013-01-21 gjorde Lena Nordqvist samma sak (se länk)

http://www.vf.se/nyheter/karlstad/en-katastrof-oss%E2%80%9D-%E2%80%93-insolvens-foreslas-fa-sankt-ekonomiskt-stod


Där hon "glömde" nämna att det minskade bidraget från Karlstad Kommun fick hon in från Socialstyrelsen istället som gav förhöjt bidrag ... men som sagt det nämnde hon inte i artikel utan försökte få mer pengar, och nu är det dags igen.
Loggat

”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påminnelse och sedan inkassokrav." Klarnas/Segoria Inkasso Niklas Adelberth

"Du vi skiter i din bestridan och anmälan till Datainspektionen, du kommer ändå få betala" Jurist på Intrum Justitia
Stefan1000
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 137


« Svara #4 skrivet: Januari 27, 2014, 18:07:33 »

Riksförbundet Insolvens blandar uppenbarligen ihop verksamheten i Riksförbundet med med föreningens lokala verksamhet. Av vad som redovisats så kräver varken Kommun eller Socialstyrelsen fullständig ekonomisk redovisning.

Vad Insolvens medlemmar har för information om Riksförbundets eller de lokala föreningarnas ekonomi har jag ingen aning om men som presumtiv medlem kan jag inte få fram grundläggande ekonomiska fakta. Då jag var medlem i en av Insolvens lokalföreningar poängterade jag vikten av fullständig redovisning för att få trovärdighet till föreningens verksamhet i enlighet med stadgarna, som på den tiden var inkompletta. Lena Nordqvist hade inte samma syn som mig i den frågan så jag tackade för mig och avgick.

Riksförbundet Insolvens är Svensk Inkassos typiska representant för överskuldsatta. Inget begrepp om ekonomiskt ansvar och/eller ekonomisk redovisning och mot den bakgrunden har jag full förståelse för att Svensk Inkasso spelar under täcket med Riksförbundet Insolvens så att Svensk Inkasso kan få politiskt stöds för sina synpunkter.
Loggat
intrumcleaner
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 2174« Svara #5 skrivet: Januari 28, 2014, 05:25:59 »

Tyvärr så är kontrollen från både medlemmar (vilket i dagsläget är mycket få) samt deras övriga supportrar och bidragsgivare hos Insolvens minimal. Där man är helt oförmögna att ta åt sig FAKTA.

I denna artikel där ordförande Lena Nordqvist satt förra året vid samma tidpunkt som nu och beklagade sig över det minskade bidraget, så finns följande text (se urklipp nedan).


"Föreningen har under många år drivits av ideella krafter. Men det har inte räckt till. Under förra året anställdes två personer och föreningen har nu två och en halv heltidstjänster."

Där om man skall utgå ifrån att detta är sant (allt som Insolvens skriver skall tas med en nypa salt!) så sitter det uppe i Karlstad två och en halv person som arbetar fulltid med att "hjälpa" skuldsatta människor just nu. Och det låter väl jättefint? Nja, tittar man på deras statistik över hur många de har "hjälpt" så blir det inte alls lika vackert längre ... men när man tittar på hur bidragen används så¨blir det minst sagt för jävligt!

För de som har svårt att förstå saker och ting (där detta tycks gälla majoriteten av Insolvens supportrar) så har alla här länk till Insolvens räkenskaper från år 2010 (alltså två år före det år som Lena Nordqvist hänvisar till att man anställt två personer till!). Därmed för den kvicktänkte så innebär det att det skulle alltså vara bara en halv heltidstjänst som skulle betalas med bidragen år 2010.

Låt oss nu titta på räkenskaperna hos Insolvens detta år (se länk nedan)


https://docs.google.com/file/d/0BynL71JVELHBRTl2RnJjcElSa2VTX2xyazhndDhrdw/edit

Där man ser att det är en bruttovinst på:


1 047 509, 50 Kr

Av detta miljonbelopp i bidrag användes följande summa till personalkostnader:

733 539, 95 Kr

Och så här har det sett ut sedan starten hos Insolvens till dagsläget, där den intresserade kan kontakta Socialstyrelsen samt Karlstad Kommun och begära ut huvudbok, verksamhetsrapport m.m rörande Insolvens helt gratis för alla åren som de varit verksamma ...

Men som sagt vem bryr sig om vad som händer med alla bidragspengar som Insolvens får?, dock så stinker det en ny Röda Korset skandal när man tittar närmare källkritiskt på det hela. Dock är det som så när politiker, mediafolk, Rädda Barnen, Verdandi, EAPN m.fl. aktivt stött samt stödjer Insolvens utan minsta källkritik så kan det precis som hos Röda Korset eller Reumatikerförbundet fortsätta precis som innan ...

Där de största förlorarna blir de som man påstår sig vilja hjälpa.


Här är lite länkar med lästips om Insolvens:

http://fattiga-riddare.se/forum/index.php?topic=7548.0

http://fattiga-riddare.se/forum/index.php?topic=7547.0
Loggat

”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påminnelse och sedan inkassokrav." Klarnas/Segoria Inkasso Niklas Adelberth

"Du vi skiter i din bestridan och anmälan till Datainspektionen, du kommer ändå få betala" Jurist på Intrum Justitia
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: