Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: KFM/Preskriptionsfråga jag hoppas kunna få svar på.  (läst 6013 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
freddd
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 34


« skrivet: Januari 22, 2014, 00:37:34 »

Har en skuld som ligger hos KFM som ursprungar från en bilkredit genom GE capital som en familjemedlem skrev på i mitt namn. Jag har inte polisanmält, och jag har, under svåra omständigheter tyvärr skrivit på delgivningen då jag var i en låg period av mitt liv, var godtrogen och blev utnyttjad.

Min fråga är om det sker ett preskriptionsavbrott när skulden ligger hos KFM, även om jag inte hört av inkassobolaget på ca 4 år. Sker det preskriptionsavbrott om de löneutmäter min lön och fodringsägaren får en del av det beloppet?

Undrar även vad ni tror om att polisanmäla så här sent, alternativt bestrida och hävda att jag inte skrivit på den ursprungliga fodran. De lär väl säkert undra varför jag inte polisanmält tidigare kan man tänka sig.

Hoppas på svar. Försöker komma på en strategi att ta mig ur detta helvetet, med att ta en skuld i taget.

Tack på förhand!
Loggat
Rahlpen
Sr. Member
****
Offline Offline

Antal inlägg: 381« Svara #1 skrivet: Januari 22, 2014, 18:09:45 »

Hej och välkommen till forumet.
Vad det gäller preskription så är det 10 år på den här fordran. Det innebär att du aldrig under 10 år skall fått något brev från Borgenären eller deras ombud. Det du först är att skriva till KF att du bestrider fordran i sin helhet. Sen begär du ut PuL Utdrag från samtliga parter det finns länkar här på forumet. Sen tror jag att preskriptions tiden för urkunds förfalskning är 5 år... Rätta mig någon om jag har fel ;-). Det är svårt att ge ett bra svar men skriv gärna och tala om lite bakgrundsfakta. Årtal mm.
//Rahlpen
Loggat
freddd
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 34


« Svara #2 skrivet: Januari 22, 2014, 19:02:01 »

Tusen tack för svaret Ralphen och välkomnandet. Har läst här i flera år nu, och hoppas nu ta tag i saker och ting.

Är det 10 år på fodran? isåfall är man ju superrökt. Har hört väldigt mycket olika angående GE capital bilfinans. För att förklara mer så gäller ju detta skuldebrev till privatperson skulle jag tro (har aldrig sett det). Jag har hört att om det är utställt till privatperson så är det frågan om ett enkelt skuldebrev. Har också hört att GE capital bilfinans är att likna med vanlig avbetalning konsumentskuld, eftersom de inte är en bank. Har du mer info på att det är 10 år som gäller så skicka mig gärna det.

För att ge lite bakgrundsfakta. Bilen blev införfalskad i mitt namn år 2008, familjemedlemmen gjorde det i samband med  en liten bilfirma som han kände (och är mindre lagliga människor). När jag fick reda på det så var allt försent, jag ville polisanmäla men blev övertalad att inte göra pga av hot och liknande grejjer, då var jag ung och ville inte riskera familjemedlemmen någon skada och jag och han var också väldigt nära då. Den hamnade hos fogden förmodligen runt 2010 kan jag tänka mig.

Lite bakgrundshistoria om min skuldsituation:
Under flera år så har jag bara kurerat mig mentalt med psykolog samt försökt bli starkare, satsat på studier etc. Nu är jag välutbildad mår bra, men samtidigt helt skuldsatt (har ca 800.000kr) och anmärkningar. Har precis fått löneutmätning, men fixat jobb i ett annat nordiskt land till sommaren. Vad jag förstått det som i Sverige (Kronofogden jag pratat med håller även med här) är att bästa chansen att bli skuldfri är att hålla sig borta, och sammla på sig kapital, bättre förhandlingsläge och eventuell preskripition. Att ligga med löneutmätning verkar inte vara vägen till att bli skuldfri. Skuldsanering kan jag nog glömma, är ung, samt välutbildad.

Min plan:
Jag behöver ta fram en långsiktig plan för hur jag på bästa sätt kan komma i bukt med detta, så jag någon gång kan återvända till Sverige. Jag lär väl få betala en del av skulderna, men kan ju inte betala allt med alla ocker räntor. Mycket av skulderna är också osanna, samt mycket införfalskat. Hoppas på all hjälp jag kan få.

Tack på förhand!
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: