Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Två veckor kvar till utredningen Skuldsanering för evighetsgäldenärer redovisas  (läst 3355 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
intrumcleaner
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 2174« skrivet: September 16, 2013, 16:27:46 »

Det är nu två veckor kvar till utredningen "Skuldsanering för evighetsgäldenärer" skall redovisas av lagman Ralf G Larsson.

Som de flesta kanske redan sett så är förslagen exempelvis att det fortfarande skall vara fem års skuldsanering, men där det skall bli två betalningsfria månader per år runt sommaren samt julen.

Vi får som sagt se vad förslagen blir inom kort, hoppas bara att det inte kommer bli samma stora besvikelse som tidigare år. Och ännu lyser en lag om absolut preskription på fordringar efter 10-15 år med sin frånvaro, där Sverige inte följer exempelvis Finland som för länge sedan beslutat att 15 år skall gälla.

http://www.regeringen.se/sb/d/16082/a/190407
Loggat

”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påminnelse och sedan inkassokrav." Klarnas/Segoria Inkasso Niklas Adelberth

"Du vi skiter i din bestridan och anmälan till Datainspektionen, du kommer ändå få betala" Jurist på Intrum Justitia
larses60
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 923


« Svara #1 skrivet: September 16, 2013, 16:52:52 »

Man kan bara hoppas att det kommer något gott ut av det hela. Tyvärr så har man väl frågat insolvens och inkassorepresentanterna om goda råd den här gången också....

Visst är det väl bra med betalningsfria månader men varför inte korta ner allting till tre år istället. Vidare så innehåller tydligen utredningen även att man inte ska behöva redogöra för skulderna var för sig och förklara sig så mycket om varför etc... utan det skulle visst enligt utredaren gå att klumpa ihop allting till en summa, undrar hur det blir?

Absolut preskription är ändå som jag ser det den viktigaste åtgärden för att få bort evighetsgäldenärer och det har jag skrivit ett mail till utredaren om, men något svar fick jag inte.

Vi ska också komma ihåg att även om utredaren kommer med bra förslag så är det ju politikerna ändå som bestämmer, och ser man hur B. Ask gjort tidigare så har hon ju rensat friskt i förslagshögen.

Man kanske kan gissa varför Moderaterna vägrar tala om varifrån de får sina partipengar...inkasso har stora resurser tack vare oss evighetare
Loggat
Yvo
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 18


« Svara #2 skrivet: Juli 25, 2022, 18:44:43 »

Hur ser det ut idag? Vad blev det för brslut?
Loggat
Nyx
Sr. Member
****
Offline Offline

Antal inlägg: 479


« Svara #3 skrivet: Juli 26, 2022, 13:59:06 »

Tråden är 9 år gammal och högst oaktuell.

Det mesta som utredningen föreslog är verklighet idag. Två betalningsfria månader, inbetalning till KFM istället för till fordringsägare, ibland möjligt att ha en kortare betalplan än 5 år.

Är man i tanken på skuldsanering, ta kontakt med budget-och skuldrådgivning i kommunen. Framför allt om man känner sig lite vilsen i frågan. De är oftast proffsiga och kunniga, och det kostar inget.
Loggat

Kronoinspektör KFM (Inga svar jag gör här är i egenskap av tjänsteman)
Före detta inkassohandläggare

Förespråkare för en större reform i skuldindustrin
Varit borta från forumet en längre tid på grund av personliga skäl
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: