Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Skatteflyktingarnas lyxliv i Karibien.  (läst 1526 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
intrumcleaner
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 2174« skrivet: Augusti 27, 2013, 07:00:19 »

Skatteflyktingarnas lyxliv i Karibien.

Två av Kronofogdens mest efterlängtade skatteflyktingar, med skulder på sammanlagt 175 miljoner kronor, lever lyxliv bortom lagens långa arm. Och i sociala medier visar de oblygt upp sig på bilder på vad som verkar vara en mycket komfortabel tillvaro.

Klipp ... Klipp

I april 2009 sålde de två resten av sitt innehav i Securia. Aktierna bytte ägare genom ett snårigt arrangemang av bolag och stiftelser utomlands, i Guernsey, Storbritannien, Isle of Man och på Cayman-öarna.

Denna andra del av affären utlöstes av en artikelserie i Affärvärlden där tidningen visade att Litorina och dess jurister gjort en dålig ekonomisk och juridisk genomlysning av företaget (due diligence). Det visade sig att de två säljarna hade dömts för grov brottslighet under 1990-talet respektive början av 2000-talet.


http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3749983.ece


IntrumCleaner notering:

Tyvärr så blev inte Securia eller som man numera kallar sig mySafety mer "rent" då Litorina tog över deras verksamhet. Utan man fortsätter med sin aggressiva marknadsföring och Negativa avtalsbindning.

Där man hos KO bara i år fått över 130 stycken registerade anmälningar emot sig.

Konsumentverket har upprättat ett tillsynsärende mot mySafety med dnr 2012/001882 som handlar om vilseledande marknadsföring och oskäliga avtalsvillkor.

Där 10 000-tals människor nu sätter sitt hopp till att detta skall sätta stopp för hur mySafety i åratal lurat allt från pensionärer till ungdomar med sina "gratis" nyckelbrickor samt telefonförsäljare.

Vidare använder mySafety sig av inkassobolaget Gothia som driver medvetet in deras oriktiga fordringar. Och Gothia skickar även glatt fordringarna till Kronofogdemyndigheten för begäran om betalningsföreläggande där människor på grund av rädsla och okunskap betalar på de oriktiga fordringarna.

Och tittar man på sidor som REJTA så blir det allt fler negativa omdömen mot mySafety, men ännu tillåts de som sagt att fortsätta lura människor. (se länk)

http://www.rejta.se/omdome/52204/mysafety+ab?search_word=mysafety


Loggat

”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påminnelse och sedan inkassokrav." Klarnas/Segoria Inkasso Niklas Adelberth

"Du vi skiter i din bestridan och anmälan till Datainspektionen, du kommer ändå få betala" Jurist på Intrum Justitia
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: