Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: ”Jag vet vad fattigdom kostar för den som ska bli människa”  (läst 1797 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
intrumcleaner
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 2174« skrivet: Maj 25, 2012, 07:30:06 »

”Jag vet vad fattigdom kostar för den som ska bli människa”

Varför misstror många Rädda ­Barnens rapporter­ om ökad barn­fattigdom? Varför vägrar vi att se att det finns 248 000 fattiga barn i Sverige 2012? Dessa barn får bära sina föräldrars misär på sina axlar, skriver författaren Susanna Alakoski.

http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/jag-vet-vad-fattigdom-kostar-for-den-som-ska-bli-manniska
Loggat

”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påminnelse och sedan inkassokrav." Klarnas/Segoria Inkasso Niklas Adelberth

"Du vi skiter i din bestridan och anmälan till Datainspektionen, du kommer ändå få betala" Jurist på Intrum Justitia
elsy
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 115


« Svara #1 skrivet: Maj 25, 2012, 09:20:56 »

Är ju precis samma sak som vi larmat om, dvs hela familjer drabbas om mamma eller pappa hamnat i KFM:s klor, man borde kontrollera inkassobolagens framfart med att köpa "stockar" och väcka upp preskriberade fordringar..där de påvisar att utskick skett så det har blivit preskriptionsbrott. Men de visar inte upp alla felaktigheter som finns bakom deras sk listor, fel adresser, många adresser på olika ställen samtidigt (inte undra på att man hamnar hos KFM om man har 3 olika hyror samtidigt att betala om man går efter inkassobolagens fina SPAR adressuppdatering)Det första man ska göra för att hjälpa dessa barn är att hjälpa deras föräldrar genom en rensning bland inkassobolag, översyn av DI som inte gör annat än stämplar papper med avslutat ärende, finner inga fel. SUPRO enheten på KFM som ska granska opartiskt inkomna ärenden och då de är bestridna till inkassobolagen sen tidigare så ska inte ens KFM handskas med dessa utan återvisa dem och hänvisa till Tingsrätten för handläggning, mycket som kommer till KFM går igenom och de sätter enskildas liv på en skör tråd och alla har inte kunskapen, orken att strida månadsvis med myndigheter, då deras röst ej hörs utan man litar blint på inkassobolagen. JK ska straffa myndigheter hårdare då de begår fel mot enskilda personer, men oftast får de bara ett hyttande finger, aja baja..medans den enskildes liv med familj slås till spillror, rejäla upprättelser för fel och saftiga skadestånd börjar nog få myndigheterna att sköta sitt jobb, enskilda anställda på myndigheter ska straffas för tjänstefel då det drabbar tredje part dvs barnen och den övriga familjen. Dessa tillsatta utredningar är bra om det leder någonstans, men hittils gör de ej det..enda det leder till att de som utreder får fetare plånböcker under tiden de som verkligen har drabbats har förlorat hem, familj och kanske tom beslutat att ta sitt liv för att familjen ska kunna leva vidare och slippa KFM och inkassobolagens hetsjakt . De skulle tillsätta folk till utredningen som sitter i det liv som utreds, de är de bästa ambasadörerna för att visa vad som är fel i samhället.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: