Sidor: 1 [2]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Preskription mall som behöver lite översyn!!  (läst 19675 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
psychopath
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 1


« Svara #15 skrivet: Juni 25, 2013, 22:21:50 »

Vad kan man göra om inkassobolaget inte tycker att preskription inträtt eftersom deras kravbrev ej kommit i retur till dom?
Loggat
intrumcleaner
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 2174« Svara #16 skrivet: Juni 26, 2013, 06:14:34 »

Här är länk till den nya uppdaterade mallen

http://fattiga-riddare.se/forum/index.php?topic=6987.0Vad kan man göra om inkassobolaget inte tycker att preskription inträtt eftersom deras kravbrev ej kommit i retur till dom?

1. Begär ut §26 PuL-utdrag från ALLA inblandade parter (tidigare fordringsägare, inkassobolag, Kronofogden m.fl.). Här är länk som beskriver varför detta är så viktigt samt hur du gör detta,

http://fattiga-riddare.se/forum/index.php?topic=6593.0

2. Leta fram alla dina papper/brev du har kvar som rör ditt ärende - och jämför inkassobolagets/fordringsägarens påstådda uppgifter med de du har (titta speciellt noga på de adresser som de påstår sig skickat kravbrev till). Där du hittar ett exempel i denna länk på varför detta är så viktigt att göra för gäldenärer.

http://intrumcleaner.nu/konsten-att-flytta-till-goteborg-utan-att-veta-om-det/

3. När du samlat ihop skriftliga bevis på att saker och ting inte stämmer så bestrider du fordran (använd vår mall - se länk)

http://fattiga-riddare.se/forum/index.php?topic=6987.0

samt skickar in en anmälan mot inkassobolaget till Datainspektionen eftersom de försökt att driva in en medvetet oriktig fordran (där detta sannerligen inte är första gången ...).


Lycka till!
Loggat

”Den bästa kunden är den som inte betalar direkt, men som får en påminnelse och sedan inkassokrav." Klarnas/Segoria Inkasso Niklas Adelberth

"Du vi skiter i din bestridan och anmälan till Datainspektionen, du kommer ändå få betala" Jurist på Intrum Justitia
Sidor: 1 [2]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: