Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: kan kreditföretag och banker i sverige driva in skulder i sydamerika?  (läst 6808 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
tjej79
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 20


« skrivet: April 26, 2011, 18:57:41 »

Jag är tacksam om nagon kan ge mig svar da jag inte finner nagra alls  Sad
Jag bor sedan ett par manader tillbaka i sydamerika. Har skulder i sverige som jag har betalat fram till nu, men p.g.a att jag har blivit av med jobbet här och ingen vill gora en avbetalnigsplan sa lär de ga vidare till fogden. Nu vet jag att fogden inte kan agera i ett annat land.. men de informerade mig om att kreditskulder och bankskulder maste kreditbolagen och banken sjalva driva in via ombud eller sjalva. De kan kontakta advokater och internationella inkassoföretag.

Min fraga är om nagon vet hur stor chansen ar att de driver in skulden nar jag beffiner mig i sydmerika? jag ar inte inskriven i sverige langre. Vill ju inte att de helt plotsligt star nagon har o drar mig infor ratta. Skulden ar inte sa jattestor..hogst pa 300. 000 kr. Ar tacksam for all hjalp!

Loggat
morvin
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 844


« Svara #1 skrivet: April 26, 2011, 19:18:07 »

Hej du!
Inte tror jag det är speciellt troligt, skulle inte vara allt för orolig, men jag är nog lite fördomsfull mot effektiviteten av de flesta sydamerikanska länders byråkratier. Har dom en aning om hur mycket folk de har i sina egna länder? Läste ett par böcker om det förresten. Gömda & Asyl de är mycket bra!

Sedan är väl frågan hur länge du blir borta. Räntan tickar ju på, men du kan säkert göra en deal när du är hemma igen, om du kommer hem.
Loggat

"my advice sucs"....ibland
Använd på egen risk!
     Dessutom bör Socialister inte komma i närheten av Min börs!
tjej79
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 20


« Svara #2 skrivet: April 26, 2011, 19:22:44 »

Hej o tack for ditt svar  Smiley jag har flyttat hit permanent. Jag har alltid varit sa noga med att betala alla mina rakningar och ar nu livradd over att ha hamnat i denna sitsen. Jag blev sa radd nar fogden sa till mig att banker och kreditforetag kan anlita internationella inkassoforetag och advokater och dra mig infor ratta. Men ditt svar lugnade mig en aning! TACK Smiley
Loggat
emigrerat
Sr. Member
****
Offline Offline

Antal inlägg: 447

Borgenärer catch me if you can


« Svara #3 skrivet: Maj 24, 2011, 19:24:30 »

Ja de kan är svaret, sen kommer de?vet inte
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: