Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Försäkringskassan underhållsbidrag  (läst 5428 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
AI
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 12


« skrivet: December 28, 2010, 08:39:16 »

GunBritt har avlidit och Leffe har sedan länge trott sig vara skuldsatt för livet på grund av ej betalda underhållsbidrag.

GunBritt har ensam stått på alla abonnemang och även huset de bott i. Nu har jag ringt kronofogden och fått besked att Leffe inte har några registerade skulder hos dom. Försäkringskassan kan dock bara ge besked om jag röjer hans identitet, vilket han verkligen motsätter sig.

Leffe är nu 63 år och hans barn är över 25år, han är sjukpensionär och vår förhoppning är att han ska kunna ta över huset nu när makan gått bort. Huset har ju ett värde så banken kan låta Leffe ta över lånet trots hans låga inkomst.

- Kan Försäkringskassan börja driva in obetalt underhållsbidrag nu?
(Det finns ju ingen möjlighet till utmätning på hans pension men om han står på huset kan han ju tvingas sälja det för att lösa sin skuld, tänker jag)
Loggat
morvin
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 844


« Svara #1 skrivet: December 29, 2010, 00:15:39 »

Man blir mörkrädd men har Leffe skuld som inte är preskiberad hos fsk så är det nog tyvärr deras skyldighet att skicka den vidare till fogden.

Jag e ingen expert men skulden är offentlig handling hos förskingringskassan så du kan gå dit och få se på Leffes skuld utan att uppge ditt namn och det "borde" inte leda till någon åtgärd i övrigt från deras sida. Är den äldre en tio år ska den vara preskiberad.
Loggat

"my advice sucs"....ibland
Använd på egen risk!
     Dessutom bör Socialister inte komma i närheten av Min börs!
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: