Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Starta företag när man är skuldsatt är hopplöst  (läst 9270 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
nonne70
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 1


« skrivet: Oktober 25, 2010, 13:22:57 »

Hej alla glada!
Jag är ny här och måste bara först säga att detta forum är det bästa som finns!!  Nu till min affärsidé.
Jag har en jätte bra idé, som dessutom grossisterna tycker att affärsplanen är bland det bästa de sätt och även Almi men ändå får man ingen hjälp till finansiering av bankerna eller Almi som dessutom går ut med att man inte behöver någon säkerhet att söka deras mickrolån.
Mitt bolag måste vara ett ab eftersom jag har skulder och har bekanta som ska stå som ägare och jag skall vara anställt och driva företaget.
Då tänkte jag efter att jag läst en heldel på nätet om företagsformen LTD, att detta måste vara klockrent, eftersom att jag har svårt att få fram pengar till att starta ett svenskt AB som kostar 50 tusen. Men då pratade jag med en av grossisterna om mina planer och han skrek rätt ut, för jag ska leasa viss utrustning av dom. Han sa att de använde kreditbolaget wasa  och de tog inte en upp förfrågan när det handlade om denna företagsform. Ja ha tänkte jag vad ska jag då göra.. Då var det en kompis till mig som sa.. köp ett historik bolag, då kollar inte leasing  bolagen dig eftersom företaget har funnits en längre tid. Så nu sitter jag och letar sådana bolag på nätet och hoppas hitta nått bra, men det är fortfarande pengar frågan som är avgörande och det verkar som att när man väl har startat kan man få hur mycket hjälp som helst, men inte innan.

Men nu dök det upp en till grej.. Köper jag ett gammalt bolag och jag får generalfullmakten för bolag, kollar bolagen ändå upp en eftersom det har blivit en ny styrelse i det gamla bolaget, precis som de gör när man startar ett nytt AB.

Nu känns det som man verkligen har fastnat med skägget i bensåret!

Jag ber om ursäkt som denna text inte var så sammanhängande, men jag är bara så förtvivlad att jag bara skrev det som kom upp i huvudet:)

Ha en bra dag!
Loggat
wow
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 113


« Svara #1 skrivet: December 18, 2010, 10:15:43 »

Om viljan finns, så finns möjligheten, det är snarare en fråga om vad du vill uppnå, min åsikt.
Sedan så tycker jag följande, finns det ingen garanti till kassaflöde, så är det du talar om väldigt orealistiskt, min åsikt.
Loggat

Preskription infaller om inte fordringsägaren (bevisligen) har gjort preskriptionsavbrottm eller att Du själv genom betalning, delgivning eller egen kontakt med fordringsägaren orsakat preskavbrott!
DLuXe
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 200


« Svara #2 skrivet: Mars 15, 2011, 23:22:26 »

Helt klart intressant...Hur ser affärsidén ut? Hur stort lånebelopp tänkte du söka? Vad har du för produkter/tjänster att sälja? Hur ser den potentiella avkastningen ut? Hur hade du tänkt att distributionen ska ske m.m?
Loggat
Immigranten
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 103


« Svara #3 skrivet: April 04, 2011, 02:21:03 »

Oseriöst att neka samarbeta med et LTD-bolag, eller så kallad SUF eller filial, då bolaget lyder under svensk läg på alla sätt.
Loggat
DLuXe
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 200


« Svara #4 skrivet: Maj 02, 2011, 23:07:35 »

Det handlar helt och hållet om vad du har för idé. Vad har du för företag? Har du ett företag som ska syssla med handelsvaror så är inte 50 000 så värst mycket att ha i aktiekapital. Då du ändå måste ha in varor m.m För de 50 000 behöver ju inte ligga i kassan i företaget om man säger så. Du kan ju ha omsatt ditt kapital till handelsvaror m.m? Starta eget bidrag finns att söka också om din idé håller där;) Där har du 50 000. Är det ett tjänsteföretag så kan 50 000 vara lite mycket.
Loggat
morvin
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 844


« Svara #5 skrivet: Maj 03, 2011, 00:01:15 »

kul ide att hålla liv i gamla trådar...läser ni "Bakat datum?"
men ok iaf
Loggat

"my advice sucs"....ibland
Använd på egen risk!
     Dessutom bör Socialister inte komma i närheten av Min börs!
DLuXe
Full Member
***
Offline Offline

Antal inlägg: 200


« Svara #6 skrivet: Maj 04, 2011, 23:01:09 »

haha vi får ju inte låta frågan dö ut tänkte jag;) Menar det finns säkert andra som vill ha svar på frågan. Neh men skämt åsido tyckte inlägget var så intressant och blev tvungen att kommentera det.
Loggat
Fattig_som_en_lus
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 41


« Svara #7 skrivet: Maj 17, 2011, 22:52:55 »

Jag hade ett SUF, var ett helsike med banker. Som själva är SUF, alla tror det handlar om penga tvätt. Samt åkte på en stor revison från skatteverket då dom special granskar alla SUF detta året. Annars var det grymt smidigt.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: