Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Ny delgivningslag till lagrådet  (läst 4613 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Sjuksköterskan
Sr. Member
****
Offline Offline

Antal inlägg: 369


« skrivet: Maj 11, 2010, 18:26:34 »

Lagrådsremiss: Regeringen har beslutat att inhämta Lagrådets yttrande över förslag till ny delgivningslag. Syftet med förslagen är att ge bättre förutsättningar för en effektiv och säker hantering av delgivningar. Förslagen ingår som ett led i regeringens arbete att minska andelen inställda huvudförhandlingar i brottmål
Regeringen föreslår att den nuvarande delgivningslagen ersätts av en ny lag och att det införs en lag om auktorisation av delgivningsföretag.

Syftet med förslagen är att ge bättre förutsättningar för en effektiv och säker hantering av delgivningar. Detta sker genom att regleringen görs mer överskådlig och lättillämpad, att det skapas större möjligheter att använda elektronisk kommunikation och att det läggs ett större ansvar på parterna att bevaka handlingar som domstolar och andra myndigheter skickar i pågående mål och ärenden. Förslagen ingår som ett led i regeringens arbete att minska andelen inställda huvudförhandlingar i brottmål.

Förslaget om auktorisation av privata delgivningsföretag innebär att godkänd personal vid sådana företag ges i princip samma befogenheter som de stämningsmän som har förordnats av polismyndigheterna.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari 2011.

Hämtat från InfoTorg Juridik 20100511/SSK
Loggat

Studerande till sjuksköterska. F.d. ingenjör. Pluggar juridik lite nu för att lära mig mer.
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: