Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: Segoria - vilket är samma bolag som Klarna AB  (läst 24108 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
Barn_till_överskuldsatta
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 4


« skrivet: April 06, 2011, 18:25:50 »

Jag upptäckte utav en slump att Segoria inkasso är samma bolag (utifrån reg. org.nr. etc) som Klarna AB. Jag har även till min stora fasa upptäckt att Klarna AB har sammarbete med alla de största företagen på internet. Undvik Klarna AB och undvik att hamna i inkassobolagens nya långa armar - dvs genom registering redan vid första kontakt med Klarna AB.

Klarna AB säljer alla sina obetalda fakturor till Segoria som sedan kan sälja fodringarna vidare - genom att göra en trygg (dubbel)vinst.


Ett tips är även att gå in på allabolag (http://allabolag.se/) för att härleda samt kontrollera eventuellt samröre emellan de olika bolagen. Till min stora förvåning är det många sammanlänkande människor (som exempelvis sitter i de olika styrelserna) emellan delgivningsföretag-inkassoföretag-bolag.

Loggat
morvin
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 844


« Svara #1 skrivet: April 06, 2011, 20:39:17 »

Jag vet inte om det är så märkligt att personer i moderbolaget också sitter i dotterbolagens styrelse.. tvärt om tror jag det är vanligast (dock inte i offentliga bolag där det är näst intill förbjudet).

Sedan är det ovanligt med bifirma som Segoria...Det innebär att det egentligen är samma bolag som KLARNA AB men att redovisningen från bifirman separeras. Dock görs revision och bokslut på hela Klarna AB som har vissa verifikat markerade Segoria. Inga vinstfördelar mao.

Affärerna verkar göras i Klarna Holding (moderbolag) om man tittar på antalet anställda o omsättning.
(Hagströmer, Sven Johan Gösta Barthen (f. 1943)) fiiint ska de va!
Loggat

"my advice sucs"....ibland
Använd på egen risk!
     Dessutom bör Socialister inte komma i närheten av Min börs!
Mimosa
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 901« Svara #2 skrivet: April 07, 2011, 19:05:28 »

Sen i mitt fall så har de ingen koll på vad den egentliga kapitalskulden är innan dom skickade in det till kronis. Jag överklagade och Segoria sa varken bu eller bä. Jag till och med frågade Segoria om jag kunde få betala in kapitalskulden (den riktiga) Fick inget svar om det.

På Rejta.se kan man läsa många missnöjda kunder till Klarna AB och Segoria om hur Klarna AB skyndar på att lämna in skulderna till just Segoria och lägger på en massa nya avgifter.
Loggat

Man kommer fram trots snigelfart
morvin
Hero Member
*****
Offline Offline

Antal inlägg: 844


« Svara #3 skrivet: April 07, 2011, 20:19:49 »

Kostnad för att Klarna AB lämnar över skulderna till segoria kan inte vara förenligt med god inkassosed och jag skulle aldrig acceptera några som helst tillägg för att man flyttar skulden från en avdelning till en annan inom samma bolag Cheesy Cheesy Cheesy Det är troligtvis samma person med samma dator som fortfarande handhar skulden. Alla sådana tillägg ska anmälas till DI och invändas mot hos KFM om de dyker upp där. Vilket djäkla ocker! Ta betalt för kostnader man bevisligen inte har är ju brottsligt!!! Evil
Det är ju bedrägeri och går under allmänt åtal...
Loggat

"my advice sucs"....ibland
Använd på egen risk!
     Dessutom bör Socialister inte komma i närheten av Min börs!
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: