Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 skrivet: November 16, 2021, 22:21:11  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av marika71
Dom hade jag oxå problem med när jag sökte skuldsaneringen…

 12 
 skrivet: November 16, 2021, 21:06:01  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Grattis Master69  nu börjar livet  Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy

Tackar, ja det blir fan inte sämre i allafall Grin

 13 
 skrivet: November 16, 2021, 21:05:08  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Det är ju bara att gratulera, och kanske uppmana att om du lyckades bra, och tyckte du fick hjälp från forumet, då kanske en lite stödpeng ville gynna ADMIN och forumet framöver.
Roligt att ha fullt dig genom ditt arbete.

Tackar, kan göra bättre än så, kanske har hittat en sponsor åt forumet, o Herr Admin.

 14 
 skrivet: November 16, 2021, 20:42:02  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av herkules
Grattis Master69  nu börjar livet  Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy

 15 
 skrivet: November 16, 2021, 17:43:28  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av ivkej
Det är ju bara att gratulera, och kanske uppmana att om du lyckades bra, och tyckte du fick hjälp från forumet, då kanske en lite stödpeng ville gynna ADMIN och forumet framöver.
Roligt att ha fullt dig genom ditt arbete.

 16 
 skrivet: November 16, 2021, 15:55:31  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Shit, fy fan vad jag är nöjd, det satt långt inne cirka 4.5 år och tack vare de fyrkantiga myndigheter vi har (känga till SKV där, Skusan med för den delen) så växte o växte skulden, o det skyller jag på SKV. Men nu är jag i mål, tack vare konceptet att aldrig ge sig och att aldrig vara nöjd över myndigheters svar. Tre gånger har jag sökt skuldsanering o lika många gånger har jag fått nej, varje gång med olika motiveringar, en del rent befängda som är totalt irrelevanta för en skuldsanering (te.x. du gav bort premiepensionen till din fru som har lägre inkomst......... suck....) men jag lärde mig nått nytt varje gång, dvs vad man inte ska göra. Nåväl det fanns en väg ut och det var alla tjänstepensionsförsäkringar jag samlat på mig under åren med olika arbetsgivare, pensionsförsäkringar som nu låg i fribrev. Kunde man få återköpa dom så hade summan minus skatt räckt till att betala av alla skulder, o dessutom ge ett överskott till mig. Men det är bara SKV som kan bevilja dispens om återköpsbeloppet är över 1 PBB, dessutom måste försäkringarna vara i privat ägo, inte i den förra arbetsgivarens ägo. Sagt o gjort, jag tog hjälp av en försäkringsmäklare för att föra över dessa till min ägo, det gör dom utmätningsbara. Det tog säkert ett par månaders tid, men när det var gjort så begärde jag dispens hos SKV för återköp. Det beviljades så småningom efter en massa diskussioner fram o tillbaka, och jag kunde gå till de olika pensionsbolagen och begära återköp. Parallellt begärde jag skattejämkning på återköpet, och jag fick det så faktum är att med den nya lägre skatten så räckte slanten till hela skulden + ett överskott till mig. Kravet för dispens ifrån SKV var ju att hela skuldsaldot hos KFM nollades. Eftersom allt detta tog en satans massa tid ifrån min sida så anlitade jag en konsult https://www.sahmanconsulting.se/ som hjälpte mig med att skaffa fram ackord, och det blev några som också genererade mer överskott till mig. Självklart arbetar dom inte gratis, men o andra sidan betalar man inte heller något såvida dom inte lyckas med ackord, personligen tycker jag dom lyckats bra mycket bättre än vad jag gjort, och konsulten (Enes heter han) är en mycket sympatisk person som har en bakgrund inom inkassoindustrin, rekommenderar en kontakt med dom, definitivt legit och hårt arbetande.

Hur som helst, här är jag nu idag helt skuldfri med en bra peng på banken. Det finns fortfarande lite lösa trådar som JO anmälningar etc. som jag arbetar med, men nu är jag banne mig i mål. Löneutmätningen är också borta, livet har startat om.

Vill också passa på att tacka alla här på forumet för all hjälp o stöd, framförallt ivkej som varit en klippa, Admin ska också ha en eloge för att han driver detta forumet. Vill ni ha mer info ang. just mitt tillvägagångssätt så hör av er, jag finns här för att hjälpa till.

 17 
 skrivet: November 16, 2021, 12:39:10  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Jaha, så kom ett nytt utmätningsbeslut ifrån KFM, bara det att tidigare redan utmätta medel täcker hela skulden samt genererar ett överskott, löneutmätningen är avslutad etc. ibland blir man mörkrädd på den extremt kassa internkommunikationen den här myndigheten har, och vilken stress det sedan sätter på individen Undecided

 18 
 skrivet: November 15, 2021, 16:54:12  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
De som jag skulle vilja ge en fet näve upp i rövva på är framförallt #Intrum , #MarginalenInkasso båda dessa bolag är totalt ovilliga att diskutera, och utmäter hellre en kåk med två minderåriga barn i, som kastas ut på gatan för att dom ska få sin peng. Det värsta är att det fanns en annan väg att gå, en som tom KFM skrivit under på att den var hållbar. Med den lösningen hade hela skulden blivit betald, utan att en kåk satts på exekutiv auktion. Håll er borta ifrån Intrum och #MarginalenBank, för dom är totalt oetiska ur alla tänkbara aspekter, att dom får bedriva inkasso är för mig ett frågetecken.

 19 
 skrivet: November 12, 2021, 09:28:36  
Startat av Admin - Senaste inlägg av birmakatt
Alltså, denna soppa är riktigt lång och smutsig, och involverar allt från släkt till tingsrätten....

(ja, jag är medveten om namnuppgifterna på kronofogdarna, men dom kan gott få bli uthängda här)

Ett dilemma jag har nu, och som upptar hela min tankeverksamhet är följande:

Jag har under en tid varit sjukskriven pga djup depression och räknats som starkt suicidal.
Äter antidepressivt och en massa blodtryckssänkande mediciner.
Detta med anledning av en massa händelser, främst sedan de senaste 1,5 åren.

Nåväl, för att hoppa till nutid. Den  16 september ringer en kronofogde, Henrik Olofsson, från Kronofogden i Umeå
och berättade att han och Costel Teodoresco dagen före hade varit till våra verkstadslokaler (jag och min son delar på till våra företag)
och helt sonika utmätt och tagit med mina arbetsredskap (verktyg) trots att det utgör benificieegendom då de används till min försörjning.
Dom hade även tagit min sons MIG-svets.

Jag protesterade direkt och ifrågasatte varför dom inte kontaktade mig innan så att vi fått möjlighet att bevaka våra rättigheter, bla min sons
svets.

Henrik Olofsson sa då att dom bedömde att det inte skulle ge något om jag/vi visste, då han ansåg att jag var i ensambesittning av lokalerna,
vilket är felaktigt, då även sonen har nycklar och rör sig fritt där.
Men det ansåg inte Kronofogden som hade fått missvisande uppgifter från hyresvärden.
Jag ligger själv i tvist med hyresvärden på ett personligt plan (som härrör sig till annat skit som omfattar min släkt) och därför hade skäl att
uppge missvisande uppgifter om vem/vilka som har besittning (nycklar och tillgång) till lokalerna. En form av "hämnd" från honom med andra ord.

Det är som så att denna hyresvärd vet att jag har problem med Kronofogden och därför ringde in till Kronofogden med ett "anonymt tips" att jag har garage
på adressen och med värden på ca 300.000kr i form av verktyg, motorcykel etc. Garagen hade jag enligt påståendet ensambesittning till.
Han angav även varje garage inomhusyta (vad nu det hade med saken att göra) samt en gatuadress som ligger ca 2 km bort. (denna fastighet räknas dock till
den bortre fastigheten i "namn", men gatuadressen till "våra" garage är nåt helt annat. (haft grundliga kontakter med Lantmäteriet)

Kronofogden gick såklart igång på alla cylindrar, hyrde en släpvagn, och dundrade iväg i högsta hastighet till dessa verkstadslokaler.
Dom mötte upp hyresvärden som låste upp garagen och Kronofogden började plocka med sig för fullt av "300.000kr-egendomen" som visade sig värderas till ca 20.000kr.

Nåja, när jag fick samtalet om detta så påtalade jag att svetsen inte ens var min, att jag är inte ensam om lokalerna samt att det övriga dom tagit är mina arbetsredskap, och därmed benificieegendom. Bland det utmätta finns även ett verktygsskåp som jag fick av min son då jag fyllde 50 år, och som har överlåtelseförbud genom ett gåvobrev!
Någon rättelse gjordes inte från Kronofogdens sida så en överklagan gick till Umeå Tingsrätt.

I överklagan hade jag såklart begärt inhibition, dvs att sakerna får inte säljas av Kronofogden förrän saken är utredd.
Domaren A. C*rlbaum avslog inhibition då han inte såg någon anledning att bevilja detta.
Jag ansökte på nytt om inhibition, och skrev utförligt som till ett litet barn att om det visar sig att jag har rätt till sakerna (och min son) så kan jag/vi ändå inte få tillbaka det om Kronofogden har sålt dem. Han ansåg det fortfarande inte finnas anledning till inhibition.....

En tredje ansökan om inhibition, med ännu utförligare då jag noga påtalade att det borde utredas kring gåvobrev etc innan man kan tillåta försäljning, samt att vid försäljning så har jag inte möjlighet att införskaffa verktyg igen då det som sagt utgör min inkomst och försörjning som dom alltså berövat mig.
Denna gång tog det, efter massor med tjat, hela 11 dagar att meddela avslag på inhibitionen. Denna gång var det lagmannen, dvs Umeå Tingsrätts högsta chef (!) som inte ansåg det finnas skäl till inhibition.

Jaja, nu står jag här, utan verktyg. Utan försörjning. Kan inte betala hyran för lokalerna då jag inte kan arbeta pga inga verktyg. Massor av arbeten som står och väntar (bilar som skall göras iordning och säljas) och som nu en efter en går till skroten.

Kronofogden Henrik Olofsson menade att jag, för att försörja mig, skulle försöka ordna med sjukskrivning en låång tid framöver. Detta även för att dom då kan göra löneutmätning.
Jag har förklarat att detta upplägg är inget jag kommer att gå med på då det är bedrägeri och kriminellt, något alltså Kronofogden uppmanar till, och i princip kräver att jag ska göra.

Vissa av arbetsredskapen var inköpta som arbetshjälpmedel då jag har en rygg-, nack- och axelskada. Köpta med pengar från arbetsförmedlingen som gav mig ett bidrag på 60.000kr 2013 just för att komma igång med verksamheten eftersom jag är handikappad....

Så, vad ska man göra?  Huh? Huh? Huh?
Tragiskt och åter tragiskt! 11 år senare  har jag fortfarande trauman som KFM utsatte mig med mina små barn när dom sålde vårt hus! Hänsyn togs inte till barn eller sjukdomen och man är helt maktlös! Lider med er! Ta hjälp av media så ska du se att många fler tragiska händelse kommer fram och så kanske blir det en förändring? Kramar

 20 
 skrivet: November 11, 2021, 12:24:09  
Startat av marika71 - Senaste inlägg av Jonte
. 

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10