Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10
 11 
 skrivet: Juli 26, 2022, 18:42:23  
Startat av Snurre99 - Senaste inlägg av ivkej
Det är inte omöjligt att få en andra skuldsanering, men klart svårare.
Gör en ansökan, och se vad som händer.

 12 
 skrivet: Juli 26, 2022, 15:36:19  
Startat av Snurre99 - Senaste inlägg av Snurre99
Har skulder med otroligt höga räntor som nu är uppe i över en miljon efter ett par år med löneutmätningen. Som det ser ut så kommer skulderna ökat med minst lika mycket om 10 år trots ca 10000 kr/mån i utmätning så ökar alltså skulden till till två miljoner under 10 år. Har för 10 år sedan avslutat en skuldsanering men har alltså hamnat i en situation där jag försökt hjälpa en nära anhörig där det spårade ut totalt och jag tappade kontrollen och var lättmanipulerad.Jag kommer därför inte beviljas någon ny skuldsanering. Min fråga är om någon vet om man på något annat sätt kan lyckas betala av sina skulder utan att allt man betalar går till oskäligt höga räntor? Eller är det bara att stå med skämsmössan i hand till man är redo att lägga sig i graven.

 13 
 skrivet: Juli 26, 2022, 13:59:06  
Startat av intrumcleaner - Senaste inlägg av Nyx
Tråden är 9 år gammal och högst oaktuell.

Det mesta som utredningen föreslog är verklighet idag. Två betalningsfria månader, inbetalning till KFM istället för till fordringsägare, ibland möjligt att ha en kortare betalplan än 5 år.

Är man i tanken på skuldsanering, ta kontakt med budget-och skuldrådgivning i kommunen. Framför allt om man känner sig lite vilsen i frågan. De är oftast proffsiga och kunniga, och det kostar inget.

 14 
 skrivet: Juli 25, 2022, 18:44:43  
Startat av intrumcleaner - Senaste inlägg av Yvo
Hur ser det ut idag? Vad blev det för brslut?

 15 
 skrivet: Juli 23, 2022, 21:19:11  
Startat av Yvo - Senaste inlägg av Yvo
Hur gammal är du då?
Hur uppkom dina skulder?

Det påstås vara skäligt hela tiden?
Är man i en traumatisk sits och gör dumma saker är det väl skäligt.

 16 
 skrivet: Juli 18, 2022, 17:24:24  
Startat av nytidnystrid - Senaste inlägg av hallonpaj80
Känner igen känslan...men finns en väg ut. Ansök om skuldsanering. Det räddade oss ur skuldträsket.

 17 
 skrivet: Juli 13, 2022, 04:24:13  
Startat av alni65 - Senaste inlägg av alni65
Häromdagen skulle jag beställa nått från nätet. Tänkte att jag tar på faktura för att jag ville se det jag hade beställt innan jag betalat. Handlade inte om några stora summor. Men det kändes enklare ta faktura oo slippa ligga ute m pengar m det skulle bli så att jag behövde skicka tillbaka.
Det blev nej direkt. Just denna webbsida anv sej av Walley som jag inte haft att göra med trodde jag. Visste inte att de var en dela betalkoll o Easycard.
Jag mailade o frågade om varför det vart avslag. Jag höll på smälla av då jag fick svaret...

"Anledningen till att ditt köp nekas är på grund av att du har en pågående skuldsanering.
Det ligger även en blockering på ditt personnummer hos oss.
Anledningen till det är för att du har 2 skulder till oss för ditt Easycard och Betalkoll som skickades till inkasso 2017-02-16 och 2017-01-09.
Återkom gärna till oss vid fler frågor eller funderingar.
Du kan se dina fakturor genom att logga in på MyWalley eller ladda ner vår app Walley."

Jag är ok m att man spärrad en tid efter men att hon påstår att jag har pågående sanering! Skrev tillbaka och frågade om dom ens tittade på den kreditupplysning de tog...Där är det väldigt tydligt att det inte finns några anmärkningar o att jag inte har skuldsanering längre utan den avslutades i maj. Dessutom hänvisade hon till att mina skulder som haft till dem o ingick i min sanering skulle finnas på mina sidor hos MyWalley. Kunde även där meddela henne att dom sidorna där är helt rena! Finns inga gamla fakturor..
Som sagt, gråter inte över att jag inte kunde ta faktura. Men det är bara sättet som gör mej så arg. visserligen kan det vara så att det är för att de får sista utbetalningen fr KFM 27 juli o att det är de dom utgår ifrån o påstår att jag har pågående sanering...

Jag har inte för avsikt att börja handla på faktura o krediter igen. Men ibland kan det va bra att möjligheten finns till faktura. Det som retade mej var att människan påstod att jag hade pågående skuldsanering när jag inte alls har det. Och radade upp skulder som ingått i min sanering o som inte alls finns på deras sida som hon påstod. För mej är det just principen, att man inte är ren efter en sanering.

Fick nytt mail där de skrev:
"Nu har jag fått svar igen från samma irriterande och onekligen okunniga människa. Nu skriver hon:

"Okej, jag har registrerat att din skuldsanering är avslutad i din kundbild.
Det verkar som att skulderna fortfarande är ohanterade hos oss, om du gör ett nytt köpförsök så är risken stor att det inte kommer gå igenom på grund av detta.
Vi rekommenderar dig att kontakta Kronofogden för att dubbelkolla så att dessa skulder va inkluderade i din skuldsanering."

Hon fick ett lite upprört svar... Funderade om hon skämtade...Förklarade hur en sanering går till och att allt före mitt inledandedatum maj-17 ingår. Och förklarade oxå att dessa skulder fanns/finns med i skuldförteckningen.
Jag kan iofs gissa att det delvis beror på att KFM har sin sista utb till borgenärerna den 27/7. Det skrev jag också till dom och att efter det förväntar jag mej att ev rest skuld rensas.

Jag är inte ute efter att börja handla på kredit hit o dit men rätt ska vara rätt iaf!
Sorry ville skriva av mej...o även till er andra som snart är klar med era saneringar...Vad som kan hända..Man är fortf svartlistad...hos vissa bolag/företag.

 18 
 skrivet: Juli 09, 2022, 19:44:02  
Startat av Yvo - Senaste inlägg av Litetjagstoraskulder
Jag hade efter många års löneutmätning strax under 800 000 kr kvar i skulder. I den takten hinner man knappt betala räntan. Att få godkänt en skuldsanering handlar just om att om man inte kan betala sina skulder inom rimlig tid så blir man beviljad. Jag ringde runt till alla inkasso bolag, csn, försäkringskassan och tog reda på ganska exakt vad jag hade. Vände mig sedan till en ekonomisk rådgivare på kommunen. Det är gratis och anonymt. Hon gav mig råd och hjälpte mig fylla i allt och dubbelkolla. Sedan  skickade jag in. Tog ca 8 månader innan jag fick svar om så kallad inledande. En handläggare ringde och ställde lite frågor, sedan var det bara att vänta ett par månader till. Sedan fick jag beviljat.

 19 
 skrivet: Juli 06, 2022, 19:31:09  
Startat av nytidnystrid - Senaste inlägg av Master69
Alla tar dåliga beslut, jag tog också några, o sedan kommer dom förr eller senare ifatt en. Forumet är en stor källa till kunskap o stöd, har hjälp mig mycket. Men som andra säger, ta tag i skiten NU innan det helt går över styr, det går att komma in på rätt väg igen och det finns hjälp att få, låt inte skammen ligga som hinder, bara att bita i det sura äpplet, ta tjuren vid hornen, och jag lovar dig att det finns en väg ut.

 20 
 skrivet: Juli 06, 2022, 08:40:03  
Startat av nytidnystrid - Senaste inlägg av bellabus
Min räddning var också forumet, och att därefter prata med folk runt om kring, vilket gjorde att jag kunde släppa skammen. Jag ansökte om skuldsanering när den nya lagen kom, som gav mig en större möjlighet än tidigare att få det, och blev skuldfri 8/6. Mitt råd är, släpp skam och skuld, den begränsar bara, du ÄR inte din ekonomi!

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 10