Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: idag kl. 12:54:45 
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av Hoppsan
Vi har ju följts åt ett tag här. Hemskt att läsa hur du haft det Sad hur långt har du kvar nu. Jag gör min sista betalning 27 januari. Fick idag avslag på omprövning pga högre inkomst:) så nu kan jag pusta ut sista månaderna också. Vi har ju haft turen ändå att ha det riktigt bra ekonomiskt dessa åren men i februari kommer vi ha det supergott...äntligen!! Det gick ändå galet fort. Stor varm kram till dig <3

 2 
 skrivet: September 18, 2020, 09:35:39  
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av KassaKon
Snacka om att jag alltid har hittat ett sätt att komma ur akuta problem med pengatillgången! Vissa har i och för sig inneburit att skjuta problemet framför sig. Som att jämka lite på skatten de sista månaderna för i år. Ger mig lite mer pengar i plånboken, men kommer få en liten kvarskatt nästa år. Men det gör inget eftersom jag vet att jag då kommer att ha så mycket mer pengar att röra mig med.

Och så har jag begärt återköp av en liten pensionsförsäkring som jag nästan glömt att jag hade. Det räddar mig nu när jag missade förra månadens inbetalning till skuldsaneringen pga att jag hjälpte min blivande exman att fixa en bil så att han kunde ta sig till jobbet. Med facit i hand skulle jag ju inte ha hjälpt honom alls. Det hade kunnat bli roande att se hur han varken kunde ta sig till jobbet eller till älskarinnan (fast jag visste ju inte om henne då). Och nu har hans arbetsgivare gått i konkurs. Fick en postavi från en konkursförvaltare så jag kollade upp hans arbetsgivare och visst, konkurs inledd. Karma is a bitch!

 3 
 skrivet: September 18, 2020, 09:26:32  
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av KassaKon
Ja, situationen har ju utvecklats lite. Älskarinnan finns inte längre med i bilden. Hon visade sig vara riktigt instabil och exmakens vuxna dotter gav honom en ordentlig avhyvling som antagligen gick in. Så han skjutsade henne vidare till nästa pojkvän. Så sjukt, han hämtade henne hos hennes expojkvän, hade henne ett kort tag och lämnade vidare till nästa. Och hon skrev friskt om hur mycket de älskade varandra och att det inte gjorde något att han hade ljugit (jag skrev till henne och berättade om hur han hade ljugit för oss båda). Nu bor han själv i ett tillfälligt fritidsboende (har fortfarande inte fått någon adress) och har hämtat sonen några gånger. Har fått ett telefonnummer, men vi har inte pratat om det som hänt mer än lite kort när han hämtade sina grejer. Det är korta sms som gäller angående sonen.

Jag har inte ansökt om omprövning för enligt mina beräkningar blir det ändå plus minus noll. Jag har trollat fram lite pengar så att jag kan betala ikapp förra månadens inbetalning som jag missade. Och jag har sagt upp vuxna sonens lägenhet, han kommer att flytta hit istället. På så sätt kommer jag att klara ekonomin tiden ut. Och i april kommer jag ha hela 23000 kr mer per månad som jag inte vet vad jag ska gör med  Wink

Hur jag mår? Ja, det har gått upp och ner. Har haft en riktigt tung svacka, men är nu OK igen.

 4 
 skrivet: September 16, 2020, 22:52:18  
Startat av rostburk - Senaste inlägg av hallstabella
Det kan också bli tråkigheter när de gör en tillgångsundersökning på dig i registren. Ser de att du har en bil med ett värde som de anser kan inbringa pengar så mäter de ut den.
Det är ju detta som är så förnedrande för alla gäldenärer. Lånar du en bil för att göra ett ärende och du blir stoppad så mäter de ut bilen i och med att du anses ha besittningsrätt till bilen. Gäldenärerna räknas tyvärr som pestsmittade och ska inte ha på något sätt ett så vanligt liv som möjligt

 5 
 skrivet: September 16, 2020, 20:46:36  
Startat av Namnbrist - Senaste inlägg av Namnbrist
Fast.. jag pratade med handläggaren och gränsen är vid 4-5000. Så för att vara på den säkra sidan så skulle jag inte äventyra skuldsaneringen..

Det är inte 4000-5000 totalt på 1 år heller. Utan det ska vara en ökning som är bestående

 6 
 skrivet: September 16, 2020, 20:35:21  
Startat av Namnbrist - Senaste inlägg av Namnbrist
4000-5000 efter skatt varje månad som jag förstår det. Jag har redan skickat in om omprövning

 7 
 skrivet: September 16, 2020, 18:30:06  
Startat av Namnbrist - Senaste inlägg av marika71
Fast.. jag pratade med handläggaren och gränsen är vid 4-5000. Så för att vara på den säkra sidan så skulle jag inte äventyra skuldsaneringen..

 8 
 skrivet: September 16, 2020, 16:47:17  
Startat av Namnbrist - Senaste inlägg av miffo
Ingen som kommer ställa till nått. Frugan drog in 50,000 med förra året då frågade kfm vad som hänt, svaret va övertid och hög ersättning under sommaren.  Och det godtog dom. 

 9 
 skrivet: September 16, 2020, 11:04:31  
Startat av Namnbrist - Senaste inlägg av Namnbrist
Har en skuldsanering, kommer under detta år ha jobbat över för ca 30000 före skatt, ca 2000 extra i månaden efter skatt. Fast detta är inte regelbundet utan det är 4 månader där jag fått mer Mars/April och September/Oktober. Jobbar som assistent och vi har 17 timmars pass, så det blir en rejäl slant för varje övertidspass. På på grund av Coronan har det blivit att vi fått jobba extra då folk måste vara hemma vid minsta symtom. Jag har skickat in om en omprövning för att vara på den säkra sidan, men sen läste jag att det är om man tjänar 4000 mer i månaden netto som man ska skicka in om omprövning. Att jag har jobbat lite övertid är väl inget som kan ställa till något med min sanering?. Jag är klar i Oktober nästa år.

 10 
 skrivet: September 14, 2020, 18:45:12  
Startat av dumle - Senaste inlägg av ivkej
Avslutade själv en skuldsanering, och redan efter en månad hade jag fått ett lånelöfte, och löfte om ett medlemslån.
Köpte hus med en ränta bunden i 5 år på 1,78%.
När dina anmärkningar är väck, då ville jag ta en tur runt i bankerna och se vilken bank som kan ge dig bäst erbjudande. Att byta bank kan vara bra, för då ser de inte din tidigare skuldsanering.

Sidor: [1] 2 3 ... 10