Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: igår kl. 09:01:06 
Startat av Manda - Senaste inlägg av jaden
Det finns situationer där banken nekat trots att UC ser fin ut efter saneringen. De har kvar intern info om kunden, vilket känns obehagligt med tanke på att det går många år.

Testa en bank som inte ingår i saneringen.

 2 
 skrivet: igår kl. 06:51:34 
Startat av Manda - Senaste inlägg av Manda
En nyfiken fråga. Vad händer när skuldsaneringen är klar?

Om man ex haft ett banklån i saneringen så ska den ju avskrivas när man är klar. Men vad händer om man då ska köpa en bostadsrätt eller bil och går till den banken.

Kan de neka då? Tänker om de har någon egen prick på en.

 3 
 skrivet: Juni 21, 2018, 06:52:03  
Startat av Freeway - Senaste inlägg av KassaKon
Jobbar inte för kronofogden! (Men på en annan myndighet, dock med helt andra frågor).

Sitter själv med skuldsanering och har brottats med liknande frågor om huruvuda man ska rapportera in tex arv, skatteåterbäring, bonus, byte av jobb (har nyss själv bytt jobb och får drygt 4000 kr mer i brutto), om maken fått inkomst/höjd inkomst och om makens csn ska rapporteras in, vad som händer om man missar någon inbetalning mm. Jag har skuldsanering enligt gamla lagen och måste själv hålla reda på alla borgenärer och ombud och göra x antal inbetalningar själv varje månad. Inte det lättaste i en inkassodjungel som hela tiden köper och säljer fodringar! Har tyvärr inte heller någon betalningsfri månad.

Fick för en kort tid sedan ett beslut från kronofogden om att de hade avslagit en borgenärs begäran om att ompröva/upphäva min skuldsanering pga att jag ej betalat in till dem (skulle ha betalat in två ggr för drygt ett år sedan men det var mycket strul med byten av ombud och jag hittade helt enkelt inte vem som skulle ha pengarna, summan var inte ens en procent av min totala summa att betala). Och jag fick inte veta att denna begäran var inskickad innan avslaget kom.

Jag har inte facit utan har endast läst och försökt tolka lagarna, förarbeten och andras berättelser och erfarenheter.

Lycka till med ditt jobb och din skulsanering!

 4 
 skrivet: Juni 20, 2018, 17:42:04  
Startat av Freeway - Senaste inlägg av Freeway
För mig handlar det inte så mycket om pengar och lura myndigheter.

Min kropp och själ ska kunna synkronisera med heltidsarbete/arbetslöshet/rehabilitering och i slutändan göra rätt för mig, i den mån jag är kapabel till.

Ger inte mycket för systemet, men måste anpassa mig i ledet som alla andra som är inprogrammerade i hamsterhjulet.

Försöker bara lösa korsordet så att jag inte råkar hamna i fel ände.

Nu vet jag inte om Kassakon jobbar undercover för KF men ni övriga medlemmar får gärna lätta på era hjärtan lite om vad jag bör göra i min situation.
Dela med er i diskussionen, älskar att höra åsikter från olika folk, du får gärna dela med sig utav erfarenheter eller om någon som just nu sitter i samma situation.

Jag är här för att söka hjälp och kunskap även att kunna hjälpa andra människor med den erfarenheten jag drar på mig genom min process.
Därav att jag vill hålla liv i tråden, jag själv blev inspirerad utav gamla trådar innan jag ens registrerade mig här, det var gamla trådar som drev mig tills där jag är idag med min skuldsanering, utan er hade jag aldrig lyckats! Så stort tack till alla på forumet, ni är mina hjältar!

jag hoppas att min tråd kan leva vidare många år efter att mitt livspuzzel kanske löst sig.
Kanske lyckas jag inspirera någon annan i en liknande situation som är på väg att ge upp livet, bli hemlös eller ta självmord.

Det finns hopp! Kunskap är makt, ge aldrig upp.
Min utförsbacke som var så stor, är på mindre än 12 mån helt obefintlig, glad för det är jag faktiskt.

Vill du inte skriva i tråden så skicka ett PM så ska jag guida er så gott jag kan.

Tråden kommer fortsätta leva vidare, tro mig.

Den hjälpen och mottagningen på detta forum jag fick, värmde mitt hjärta och gav så mycket hopp, är evigt tacksam för alla som varit delaktiga i min process, jag var på brinken utav att ta mitt eget liv ett tag, men jag gav inte upp.

Det känns som min skyldighet att fortsätta motivera, hjälpa och driva forumet framåt.
Idag mår jag bättre och tror att jag ser ljuset i slutet av tunneln som man säger.

Vill summera det hela med att jag önskar alla en trevlig midsommar och ge inte upp alla ni där ute som kämpar med skiten.

Glöm inte bort att Juni är en betalningsfri månad för oss med skuldsanering!

Ge aldrig upp!!!

Låt aldrig systemet knäcka dig! Det är inte värt det, det är ditt liv, du är unik, gör rätt för dig men gör vad du vill.
Men glöm aldrig bort att lära dig från dina misstag.

Alla förtjänar en andra chans tycker jag, i min livsfilosofi.

Mvh

Freeway

 5 
 skrivet: Juni 20, 2018, 10:04:49  
Startat av Freeway - Senaste inlägg av Freeway
Så du hade ingen som helst kännedom om att detta jobb med högre lön var på väg att bli ditt när du godkände och intygade att uppgifterna stämde? För annars kan de nog hävda bedrägligt beteende om de skulle komma på dig och då finns det grund för upphävande av skuldsanering. Men om du riskerar att ändå få den upphävd om du nu lämnar nya inkomstuppgifter så blir ju inte det bättre. Du säger att de kan utmäta dig i 10 år. Betyder det att du tror att du då skulle kunna vara skuldfri är det just risk för att du inte anses insolvent längre.

Balansgången blir ju om du ska vara superärlig och genast berätta om inkomsten eller dröja ett litet tag oc sedan berätta om nya inkomsten. Jag antar ju att du om du väljer det senare måste visa från när inkomsten började gälla och då ser de ju att du dröjde och kommer ju undra varför. Medelvägen här blir ju att genast när ditt beslut har vunnit laga kraft skickar in om omprövning pga ökad inkomst. Det tar ju några månader att handlägga. Men de kommer ju fortfarande undra varför du dröjde med informationen tills skuldsaneringen hade gått igenom.

Nej, hade ingen kännedom om att detta jobb vart på väg när jag godkände och intygade uppgifterna, det kom som en blixt från en klar himmel.
Arbetsgivaren hittade mig genom AF och det hela gick så snabbt.

Balansgången verkar lite komplicerat också, nu vet inte jag hur mycket du har läst i min tråd men det finns en del faktorer att ta med i beräkningen också.
Jag blev upphittad utav en arbetsgivare, jag sökte själv ingen jobb för stunden eftersom jag har blivit utbränd och fick en del symptom som gjorde mig icke arbetsför och fick avsluta min förra anställning, jag tål idag inte mycket stress och lider än utav en del symptom, jag vägrar dock medicinering eftersom jag tror hårt på att det är ingen långvarig lösning, det kan bli sju resor värre när man väl slutar med dem, tänkt återhämta mig naturligt.

Det här jobbet råkade vara inom en väldigt nischad del utav min bransch, vilket jag råka uppfylla alla kriterier, utbildning, certifikat, meriter etc, varav att de specifikt kunde hitta mig lätt genom AF.
Råkade även vara något som intresserade mig väldigt mycket, men jag tvivlade på min förmåga att kunna återgå till ett heltidsjobb igen så snart.
Beslutade mig får att gå med på en intervju eftersom vi redan var på telefonen och jag inte hade utrymme att fatta ett fast beslut redan då, tankarna gick väl att jag går dit och pratar lite, sållar de bort mig så var det ödet och inte mer att grubbla över där.

Men så visade sig att jag fick tjänsten ett tag senare, först då blev jag lite nervös inför om det skulle fungera med tanke på utbrändheten jag råkade utför förra året.
Det sista jag ville göra var att rapportera in något som jag kanske skulle misslyckas med, jobbet kanske till och med inte var för mig överhuvudtaget, även provanställning vilket innebär att de kan be dig att gå hem för gott när det passar dem.

Därav att jag än idag inte rapporterat något eftersom det tar flera månader att ompröva, innan den omprövningen är klar så kanske jag sitter där arbetslös igen och ska då betala in 10.000:- i månaden på A-kassa, ja då ska vi helt plötsligt rapportera in en ny lägre inkomst igen innan den förra omprövningen är klar.

Nu har jag bara hunnit få en lön och det verkar funka på jobbet.
Men som jag har tolkat och fått berättat för mig utav budget & skuldrådgivningen så gäller det att jag rapporterar in den nya inkomsten före att fodrings ägarna hinner göra det, det lär ju dröja innan de upptäcker min nya inkomst, vilket de endast kan se på nästa deklaration.
Rapporterar de före mig så kan man bli straffad med upp till två års förlängd skuldsanering, men rapporterar jag in före dem, även om det gått flera månader med en ny högre inkomst så händer det inget mer.

Har aldrig hört talas om eller läst att någon har fått sin skuldsanering upphävd för att de rapporterat in sin nya högre inkomst långt efter att de fick den, men en förlängning på 1-2 år har jag läst eftersom fodring ägarna hann före.

Jobbar du för Kronofogden?

Planen är att rapportera då jag vet att min kropp klarar jobbet och att det övergår till en fast anställning.

Stämmer det som du säger att en omprövning tar flera månader då man rapporterat den nya inkomsten?

 6 
 skrivet: Juni 19, 2018, 21:07:46  
Startat av MrSanoj - Senaste inlägg av Nyx
Om du har frågor kring skuldsanering, är det väl bäst du kontaktar KFM om det? Det är inte samma avdelningar som sysslar med utmätning och skuldsanering ändå.Ring kundtjänst och be om att få tala med nån om skuldsanering.

 7 
 skrivet: Juni 19, 2018, 21:04:39  
Startat av Silkesapan - Senaste inlägg av Nyx
Det korrekta svaret på semesterersättningen är, det beror på. Normalt sätt ska arbetsgivaren betala in utmätningsbeloppet, fast dra av förbehållsbeloppet först. Om du tjänar mer får du normalt behålla det.

De två vanliga undantagen är:

KFM får av någon anledning reda på att du kommer få semesterersättning, och utmäter den specifikt.

Du har inte ett fast utmätningsbelopp, utan ett maxbeslut, där allt över förbehållsbeloppet utmäts. Den används oftast dock bara där det är svårt att beräkna inkomsten.

 8 
 skrivet: Juni 19, 2018, 16:09:53  
Startat av Musikern - Senaste inlägg av klosterlikor
Försök bestrid ärendena eller invändning

Se rubriken bestridande på sid 2.
Men gör det ganska snart.

 9 
 skrivet: Juni 19, 2018, 15:59:10  
Startat av Musikern - Senaste inlägg av Musikern
Hej alla!

Jag vet inte vad f*n jag ska göra... Jag har skulder hos kronofogden på nästan 700 000:- (Orsak är såklart rena misstag för några år sedan, men spelar ingen roll nu), och har haft löneutmätning ett par månader nu. Nu är dock även min bostadsrätt utmätt. Jag sökte skuldsanering för ca 3 månader sedan, men den lär jag ju inte hinna få ett svar på innan dom säljer min bostad. Sad
Jag har försökt få fordringsägarna att dra bort mina skulder från KFM genom förslaget att jag kan betala direkt till dom ist så inte bostaden säljs, men icke. Sad Jag väntar på svar på en bolåneansökan (Låna på lägenheten) hos min bank (Handelsbanken) så jag kan betala bort skulderna hos KFM. Jag har även ringt och pratat med Bluestep om dom kan ta mina bolån och samtidigt betala bort mina skulder, då behövde jag dock få bort ca 60-70 000 av dom själv, innan dom kan gå in och hjälpa.
VAD SKA JAG GÖRA!? Sad Någon som varit i liknande sits...?
Tack! /Musikern

 10 
 skrivet: Juni 19, 2018, 09:22:45  
Startat av mirakel - Senaste inlägg av Fawkes
Hej.
Jag var i liknande sits med skulder som jag inte klarade av.
För mig så var det så att jag kom till insikt i att inget av det jag hade var värt något om jag inte mår bra.
Så,,, jag släppte allt (utom hyra, el och sånt som är livsnödvändigt) och lät det gå, först till inkasso och sedan kfm. Kändes otroligt skönt att släppa det, var en stooor sten som föll från mina axlar.

Sedan började nästa jobbiga,,, söka skuldsanering.
Nu ca 5 år senare är jag snart klar med mitt första år av min skuldsanering. 4 år kvar sedan börjar mitt nya liv. Och jag måste säga att det första året har gått över förväntan snabbt (och enkelt).

Sidor: [1] 2 3 ... 10