Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: November 26, 2022, 00:35:31  
Startat av nytidnystrid - Senaste inlägg av Emmskpat
Du har nog fått svar på något sätt redan, antar jag?

Det kan finnas skäl att ha ett fordon t.ex. för pendling till jobb/studier om man bor på landsbygden eller utanför transportnät för kommunal trafik.
Enligt de på KFM jag pratat med så brukar de inte utmäta fordon värderade under 25.000:- så det kan väl vara ett riktmärke.

 2 
 skrivet: November 23, 2022, 16:25:21  
Startat av Kattis71 - Senaste inlägg av ivkej
Som Herkules skriver sök kommunens rådgivare, de kan det här. Enstaka frågor kan vi säkert hjälpa dig med, men en hel ansökan kan bli besvärligt att hålla på med, allt ska ju gärna bli juridisk korrekt.
Har du något enstaka frågetecken skriv på PM till mig.

 3 
 skrivet: November 23, 2022, 07:59:50  
Startat av Kattis71 - Senaste inlägg av herkules
 Kan du inte få hjälp ifrån skuld och budgetrådgivaren i kommunen dom verkar vara bra på sånt ? Grin

 4 
 skrivet: November 22, 2022, 11:33:23  
Startat av Kattis71 - Senaste inlägg av Kattis71
Helt slutkörd kvinna som vill söka skuldsanering men fixar inte ansökan pga kognitiva svårigheter efter att ha fått utmattningssymtom. Jag försökte fylla i men gav upp, det bara snurrar av alla ord.

Vänligen
K

 5 
 skrivet: November 19, 2022, 18:39:15  
Startat av Norsken - Senaste inlägg av ivkej
Svenska inkassobolag har ingen möjlighet att inkassera skulder i annat land, förutan statliga skulder som böter, skatter och liknande, om jag är rätt orienterat.
Jag dubbel medborgare i Sverige och Danmark, och skulder har inte fult mig över gränsen, utan de har stannat i det land det är gjort.

 6 
 skrivet: November 19, 2022, 10:37:31  
Startat av Norsken - Senaste inlägg av noctumlux
Har själv dubbel medborgarskap (svensk/finsk). Varje gång jag tagit ut ett personbevis, så har jag bara sett att jag har svensk medborgarskap. Den finska syns inte i det. Huruvida det går att se på annat sätt, vet jag ej.

Går jag till den finska ambassaden för ett finsk pass, så finns bara min finska medborgarskap i deras register enligt den info jag fått från passhandläggaren.

 7 
 skrivet: November 19, 2022, 05:31:15  
Startat av Norsken - Senaste inlägg av Norsken
Hej, alla!

Jag undrar, kort och gott, på vilka instanser, myndigheter, inkassobolag och/eller dylikt som blir meddelade vid anskaffandet utav dubbelt medborgarskap?

Jag är i en situation som innebär att jag uppehåller mig i Norge sedan en längre tid. Har skulder till banker och andra E-mål, inga A-mål förutom CSN, i Sverige (om detta nu räknas - har iofs. där en avbetalning redan). Ingen inkasso, eller "oreglerade" skulder i Norge!

Jag undrar nu kring vilka som blir informerade, i Sverige, om jag ansöker om dubbelt medborgarskap, i Norge. Är fortfarande skriven i Sverige sedan barnsben och är etnisk svensk. Har jobbat i Norge i över tio år, men vissa saker blir problematiska utan det "äkta", norska personnumret. Jag innehar nu och har hela tiden haft ett D-nummer. Jag funderar nu på anförskaffa dubbelt medborgarskap, men är då samtidigt rädd för att inkassobolagen i Sverige får reda på min lokation, i Norge. Är det så att en "allmän" information går ut, i Sverige, om vaar jag befinner mig och min medborgerliga status, eller är jag bara paranoid?

Det skulle underlätta något så fördjävligt med ett norskt (dubbelt) medborgarskap och därmed personnummer då jag skulle kunna fixa norskt Bank-ID och få tillgång till "fastlegeordningen" och dylikt, vilket jag nu inte får. Måste gå till privatläkare och det blir svindyrt samt att alla recept, handlingar och annat hamnar på Helse.no, vilket jag inte får tillgång till utan norskt Bank-ID.

Jaja! Summa summarum (fråga om oklarheter finnes) - är jag körd om jag har kvar mitt svenska medborgarskap och ansöker om ett norskt (och får detta - dubbelt)? Kommer då inkassobolagen hänga på dörren efter x antal dagar/veckor?

Har försökt vara övertydlig, men fråga om oklarheter...

Ha det!

/Svorsken

 8 
 skrivet: November 17, 2022, 17:11:38  
Startat av Admin - Senaste inlägg av noctumlux
Kan bara säga... Fy fan!

Vet inte om det är till hjälp, men vad jag sett i din text Admin, är att din syster var/är vad som kallas "Golden child" och vad som skett (enligt min kunskap och erfarenhet gällande narcissister, sociopater, psykopater och liknande) är projektion - dvs att en person som anklagar andra för något de själva gör.

Du har varit i helvetet, men genom att beskriva vad du gått genom, är en del av din resa mot att läkas.

Been there, done that. Du kommer klara av detta. Bränn de jävlarna inom kfm och tr i det mån det bara går.

 9 
 skrivet: November 16, 2022, 19:25:35  
Startat av Admin - Senaste inlägg av ivkej
Skönt du håller på att komma tillbaka.
KFM vet vi nog alla om kan vara några j..lar, även om det finns några bra där med, så är det som att det är rötäggen som får lov att visa framfötterna.
Hoppas din sanering kommer att rulla på och gå fort för dig.

 10 
 skrivet: November 15, 2022, 20:35:21  
Startat av nytidnystrid - Senaste inlägg av Jonte
Hej
När man gör andra ansökan och ev omformulerar sig  ska man skriva msn sökt en första gång.
Ser de att man sökt första gången och fått avslag och ger ett andra avslag, trots man betalt en del skukder, går på behandling för medberoende?
Det ser hur många ansökningar du gjort innan.

Sidor: [1] 2 3 ... 10