Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: igår kl. 18:13:58 
Startat av marika71 - Senaste inlägg av Hoppsan
Var fri i januari i år. Köpte ny bil äntligen bara drygt 1 månad efter och mannen kunde köpa MC som han längtat efter i 30 år. Som Ivkej skriver är det stenkoll på ekonomin. Haft månadsbudget på Excel-fil i många år nu så inget missas. Skulle få panik tror jag över en påminnelse  Cheesy Äntligen kan man leva livet som alla andra. Drömmen är såklart ett litet hus men måste spara lite först

 2 
 skrivet: Juli 20, 2021, 19:28:04  
Startat av gladesco - Senaste inlägg av gladesco
Hej alla!

Har läst genom åren många kloka trådar och svar.

Dock om någon kan hjälpa mig i detta ärende.

Är jagad av Inkasso sedan många år. De skickar hot, väntar några år lägger på räntan och överlåter sedan skulden med räntan som ny kapitalskuld. Har erbjudit vid några tillfällen att förlikas om skulden (för den finns, ett kapital belopp på 2017 täknar en kontokredit och 3 månader höjdes kredit genom en knapptryckning på appen. ca 27.000 ungefär). Är uppe i 30.000 plus lika mycket ränta.

Har vandrat i Tingsrätten ett antal gånger, sanerat ekonomin är helt ren idag.

Nu till frågorna: om jag ansöker om stämning hos Tingsrätten där Inkassobolaget finns (viss risk då det är Tysk koncern) om att få skulden fastställd. Mina "bevis" är ofullständigt skuldebrev (kontokredit) Lån gavs när jag var registrerad på KRFM, UC var helt nerlusad med smålån ansökningar etc. typ 40 stycken. Inkassobolaget svarade inte på mina sista brev 2018 utan dyker upp igen och säker att de ska skicka stämning.

Om jag ska få en fastställelse är det en stämning i Tingsrätten jag skickar? Beloppet jag betalar in baseras det på det jag vill de ska fastställa eller Inkassobolagens krav? Någon som har en bra mall, så jag inte gör några formfel eller grodor.

I stämningen kan jag ju välja att får jämkat till 0, men det är ju ganska utsiktslöst. Men om jag kan jämka räntan alternativ 1. och de sista 10.000 som alternativ 2. Skäl vårdslös kreditgivning och att jag är i en klart sämre ställning eftersom de inte ens bemödar sig att svara. (I och för sig har jag varit helt nöjd med att de inte legat på under dessa tuffa år).

Jag vill ha ett slut, skuldsanering inget alternativ längre. Men jag vill samtidigt inte låta dessa snabblåneföretagen gå torrskodda ur detta.

Tacksam för er syn på det hela?


 3 
 skrivet: Juli 19, 2021, 12:42:54  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
@ivkej tack för tipsen, ska göra klart mitt överklagande och sätta det i posten.

 4 
 skrivet: Juli 19, 2021, 11:36:16  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av ivkej
Nu är det svårt att ge råd, när man inte ser fakta i ärendet, men det låter onekligen otroligt att de vill ta hela din lön, och inte lämna pengar till mat och hyra.
Har du fått papper på hur de har beräknat detta, och kan du se några direkta fel i dessa?
Om du kan de skall du omedelbart skriva till KFM och begära att de utan dröjsmål river upp det olagliga beslutet, med stöd i förvaltningslagen 5§ där det står:
Citat
Legalitet, objektivitet och proportionalitet
5 §   En myndighet får endast vidta åtgärder som har stöd i rättsordningen.

I sin verksamhet ska myndigheten vara saklig och opartisk.

Myndigheten får ingripa i ett enskilt intresse endast om åtgärden kan antas leda till det avsedda resultatet. Åtgärden får aldrig vara mer långtgående än vad som behövs och får vidtas endast om det avsedda resultatet står i rimligt förhållande till de olägenheter som kan antas uppstå för den som åtgärden riktas mot.

Du skall i ditt mail hänvisa till förvaltningslagen 6 § och kräva svar inom 24 timmar, med garanti för att eventuell otillbörlig utmätning återbetalas med omedelbar verkan.

Förvaltningslagen 6§ säger:
Citat
Service
6 §   En myndighet ska se till att kontakterna med enskilda blir smidiga och enkla.

Myndigheten ska lämna den enskilde sådan hjälp att han eller hon kan ta till vara sina intressen. Hjälpen ska ges i den utsträckning som är lämplig med hänsyn till frågans art, den enskildes behov av hjälp och myndighetens verksamhet. Den ska ges utan onödigt dröjsmål

Men detta kräver ju att det finns uppenbarliga fel i deras utmätningsbeslut.

Samtidigt skall du fortsätta med ditt TR överklagande, om KFM rätter till sitt eventuella misstag kan du återkalla överklagandet.
Samtidigt skall du självklart anmäla berörda tjänsteman till JO för det övergrepp personen gjort mot din privatekonomi.

Om inte du fått kopia på beräkningen med förklaring, då kan du passande begära ut den med stöd i förvaltningslagen 6§.

 5 
 skrivet: Juli 19, 2021, 10:43:06  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
@ivkej Jag har begärt en beräkning av förbehållet men personen i fråga hos KFM har vägrat och hänvisat till tinget, har också bett om att dom tillfälligt "pausar" själva utmätningen, och att jag privat betalar in enligt föregående års förbehållsberäkning, det har man heller inte gått med på. Så nu sitter jag och draftar ett överklagande till TR.

 6 
 skrivet: Juli 17, 2021, 13:00:55  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av ivkej
Om du kan påvisa att det finns fel i förbehållsberäkningen, då skall KFM kunna ompröva sitt beslut, eller ge en adekvat förklaring på varför du inte skall ha några pengar att leva för.
Skulle överklaga till Tingsrätten, men krav på att KFM beslut ställs i bero under handläggningstiden, för att du skall ha ett underlag att leva på.
Om du vidare kan påvisa att en tjänsteman på KFM gjort fel i sina beräkningar, utan att villa ompröva sitt beslut, så är det självklart ett ärende för JO.

 7 
 skrivet: Juli 16, 2021, 17:18:08  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Nä precis, vilket jag förklarade till dom. Har inga problem med att betala av på mina skulder, det är bara jag som rår för dom. Men att jag ska behöva gå till socialen för att få pengar till mat o hyra pga noll kvar av lönen, det övergår mitt förstånd. Total avsaknad av logik, kommer helt klart att överklaga o om
Det på nått sätt fanns en väg att ge denna ”sommarjobbare” en knäpp på fingrarna (rent juridiskt, missförstå mig inte) så vill jag veta hur.

 8 
 skrivet: Juli 16, 2021, 16:05:46  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av herkules
Har dom anställt sommarjobbare på KFM  Angry Angry  Ja man har ibland fått väldigt konstiga uträkningar från KFM man undrar om dom kan matematik där .. överklaga direkt till tinget annars ingen ide att jobba

 9 
 skrivet: Juli 16, 2021, 14:55:33  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Jahapp, nytt förbehållsbelopp har räknats fram på löneutmätningen och jag ska få behålla 0 kronor per månad, hur det går ihop med två minderåriga hemma, samt utgifter på 20 papp i månaden, övergår mitt förstånd. Ville jag överklaga så hänvisade dom till tinget, det är helt bizzarro.

 10 
 skrivet: Juli 15, 2021, 09:54:07  
Startat av rostburk - Senaste inlägg av rostburk
Hej!
Jag undrar min son arbetar  och betalar för sig hemma och jag och min fru  har löneutmätning.
Jag undrar då vi inte fått någon inkomstförfrågan för i år.
Kommer kronofogden räkna in hans inkomster i våra när dom gör en beräkning?
Eller kan dom bara kräva att han ska betala det belopp som är rekommenderat som inne boende han är 20 och saknar skulder och betalar 4440kr då ingår allt.
Tacksam för svar. Smiley Lips Sealed

Sidor: [1] 2 3 ... 10