Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: idag kl. 10:40:18 
Startat av Kaffekakan - Senaste inlägg av ivkej
Förstår det kan vara skrämmande att se detta program, men min erfaring är att den svenska kronofogde inte alls är lika sina engelska kollegor.
De år jag var i kronofogdens register (runt 25 år) har vi endast haft ett hembesök, och det var verkligen lugnt, en kronoinspektör kom oanmält, och berättade han var i grannskabet, och ville göra ett besök.
Han gick runt i lägenheten och kollade hur det så ut, öppnade inga skåp eller lådor, men bedömde att allt vi hade var ett vanligt hem utan lyx, och det fanns inget att komma efter där.
Övrig kontakt har annars varit genom brev och telefonsamtal.
En gång fick jag brev om att de ville komma på ett datum och klockslag, och då ringde jag och frågade vad det gällde, och då var det min bil de var intresserade av, när jag telefonisk berättade om bilens skick, samt jag hade ett läkarintyg på jag behövde bilen, då var det lugnt, och hembesöket blev inställd direkt.
Det som är viktigt, för att hålla KRM från dörren, är att svara på de brev du kommer att få, göm dig inte, och svara så sanningsenligt som du kan. Berätta inte att du har en låda med kontanter, det kan ge ett fel intryck.
Skulle KFM komma till din dörr, vis dem in, bjud på en kopp kaffe, och lyssna på vad de har att säga, långt de flesta inspektörer går faktisk att prata med, i alla år har jag endast mött en, via mailkontakt, som var otrevlig och villa visa sin makt.


 2 
 skrivet: igår kl. 13:53:20 
Startat av Kaffekakan - Senaste inlägg av Kaffekakan
Har ju tittat på engelska tv-serien "Kronofogden knackar på". Men jag undrar hur det
rent praktiskt går till i Sverige?

Jag kommer snart hamna hos KF och undrar hur deras hembesök går till? Alltså när de besöker
hemmet för att se om jag har några tillgångar de kan sälja av.

1. Kommer KF oannonserat någon gång, eller får jag veta datum och tid i förväg här i Sverige?

2. Jag bor i hyresrätt och har inget värdefullt hemma. Så jag är inte speciellt orolig att de ska
sälja av en gammal sliten soffa typ. Men jag har en liten låda med kontanter i (för regniga dagar).
Kommer svenska KF att rota igenom garderober och köksluckor och söka igenom lådor och sånt??

Eller hur går det till rent praktiskt här hemma?

 3 
 skrivet: Augusti 15, 2018, 20:15:51  
Startat av Joma - Senaste inlägg av Joma
Hej.
Behöver verkligen er hjälp nu. Sitter med min mans gamla "spöken" och har lyckats få igenom preskription hos fyra inkassobolag genom att ha lusläst här på forumet!

Nu behöver jag hjälp med ett enskilt mål som ligger hos kronofogden...
Skulden avser obetald hyra och fick ett utslag 2010-08-11. Min man har haft en postbox och bott lite var stans de senast åren (sverige och utomlands) pga av jobb och dålig ekonomi. Han har inte mottagit någonting från varken från den fd hyresvärden eller kronofogden. Det enda han mottagit är en sammanställning av skulderna när vi ansökte om ett gdpr-utdrag för 2 månader sedan.

Invändning mot skulden, att den enskilda skulden anses vara preskriberad gjordes fö en månad sedan och idag fick vi ett beslut att ansökan avslås pga att preskriptionsavbrott skett. HUR GÅR VI VIDARE? HAR preskriptionsavbrott skett och hur då?

Ska vi överklaga till tingsrätten nu? Om någon kan vägleda mig här är jag ytterst tacksam!
MVH

 4 
 skrivet: Augusti 15, 2018, 17:04:28  
Startat av Ledsna skuggan - Senaste inlägg av hamarcus
Hej,
Vad har du för yrke?

 5 
 skrivet: Augusti 15, 2018, 15:16:01  
Startat av Ledsna skuggan - Senaste inlägg av Deagle
Hej.
Jobbig situation.
Jobb kan du säkert hitta men sen är det beroende med på hur stora skulderna är.
Kan du inte söka skuldsanering?

 6 
 skrivet: Augusti 14, 2018, 16:38:30  
Startat av Ledsna skuggan - Senaste inlägg av Ledsna skuggan
Jag behöver ideer och förslag på att få slut på denna skuldproblemet jag idag har. Jag både hjälper min förälder och betalar mina skulder hos KFM. Jag behöver bli av med skulderna så jag kan skaffa jobb och flytta hemifrån.

 7 
 skrivet: Augusti 14, 2018, 14:57:39  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Nyx
Ok intressant, men ingen har skickat nån påminnelse eller ett ”återtagande”. Hur som helst har jag nu ringt KFM o bett om ett ”totalt” utdrag samt vad som jänt sedan innan sommaren. Bör ju framgå i det utdraget vad den egentliga skulden är.

KFM kan inte veta vad den ”egentliga” skulden är. Alla fordringsägare har ju knappast alla sina skulder hos KFM, att återkalla verkställighet kan ju betyda att gäldenären gjort upp nått ackord osv.

Det enda KFM kan ge dig som indikation på skuld är vad som är för verkställighet, och vilka betalningsförelägganden som finns som är rätt nya, för de kommer oftast inte ha så stora förändringar sen utslaget.

 8 
 skrivet: Augusti 14, 2018, 12:34:53  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Man kanske skulle passa på o skriva sig utomlands då?Huh? samt ”döda” sin digitala brevlåda. Blir ju inte helt ”lätt” att skicka påminnelser då.

 9 
 skrivet: Augusti 14, 2018, 12:12:48  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av Master69
Ok intressant, men ingen har skickat nån påminnelse eller ett ”återtagande”. Hur som helst har jag nu ringt KFM o bett om ett ”totalt” utdrag samt vad som jänt sedan innan sommaren. Bör ju framgå i det utdraget vad den egentliga skulden är.

 10 
 skrivet: Augusti 14, 2018, 11:59:08  
Startat av Master69 - Senaste inlägg av ivkej
De skulder som fanns innan sommaren kan vara återkallade från borgenären. Det är så att de får betala varje år för skulder sm KFM bevakar, så många återkallar skulderna när först de har fått ett utslag, då är skulden fastställd, och de kan hålla liv i den hur länge som helst, genom att skriva en påminnelse till dig några gångar inom den preskriptionsperiod som skulden nu har. Skulle det se ut som du får bättre ekonomi i framtiden, då kan du vara säker på att skulderna poppar upp hos KFM som svampar i et fuktig skogsbotten på hösten.

Sidor: [1] 2 3 ... 10