Fattiga Riddares forum

Fattiga Riddares forum => Skuldsanering => Ämnet startat av: Positiv skrivet September 10, 2021, 22:39:32Titel: Kan borgernärer kontrollera?
Skrivet av: Positiv skrivet September 10, 2021, 22:39:32
Såvitt jag förstår så kontrollerar inte kronofogden mina inkomster under skuldsaneringstiden. Dem låter det bara rulla på. Men kan borgenärerna kontrollera vad man har på banken under skuldsaneringstiden? Eller är det bara varje år när man deklarerat som dem kan se hur man ligger till?


Titel: SV: Kan borgernärer kontrollera?
Skrivet av: Singelmamma1971 skrivet September 11, 2021, 10:45:31
Vi måste väl kunna få spara av bufferten, det är en del av rehabiliteringen känner jag med ett sunt ekonomiskt beteende. Jag försöker spara några hundringar varje månad för att ha om jag behöver gå till tandläkaren och sånt.Titel: SV: Kan borgernärer kontrollera?
Skrivet av: ivkej skrivet September 11, 2021, 17:46:20
Jag tror att inkomstuppgifter är en offentlig handling, så troligen kan Inkasso kolla varje månad när din arbetsgivare inberättar till skattemyndigheten.
Nu är det inte så att de kan begära omprövning varje månad, för du haft övertid, för att ompröva en betalplan skall inkomsten ha ändrats på ett varaktigt sätt.


Titel: SV: Kan borgernärer kontrollera?
Skrivet av: Nyx skrivet September 12, 2021, 12:09:22
Borgenärer kan inte kontrollera vad du har på banken, och det är helt riktigt att Kronofogden inte kontrollerar.  Det är upp till parterna att kontrollera. Däremot är ju det möjligt att kontrollera någons inkomst  nästkommande år,  så det antar jag att de gör.