Fattiga Riddares forum

Fattiga Riddares forum => Skuldsanering => Ämnet startat av: Nannais skrivet Januari 13, 2019, 23:57:18Titel: Borgenär omprövning
Skrivet av: Nannais skrivet Januari 13, 2019, 23:57:18
Ni som varit med om att en borgenär begärt omprövning av er skuldsanering- vad har då varit anledningen till det och  hur gick det? Också intressead av att veta hur mkt er inkomst gått upp och hur långt in i saneringen ni var?


Titel: SV: Borgenär omprövning
Skrivet av: KassaKon skrivet Januari 14, 2019, 10:19:44
Fick utan förvarning ett brev från kf där de tagit beslutet att avslå en borgenärs begäran om omprövning. Det handlade inte om inkomst utan utebliven betalning till ett bolag som inte fanns när betalningen skulle in, någon form av ombildning tror jag. Hursom så avslog kf deras begäran direkt utan att ens informera mig om att den hade kommit in.


Titel: SV: Borgenär omprövning
Skrivet av: Nyx skrivet Januari 14, 2019, 10:53:45
Om myndigheten kan fatta beslutet direkt, som inte är till nackdel till gäldenären, behöver det inte meddelas innan.  Lagstiftningen antar  helt enkelt att beslutet som inte går emot någon inte är ett problem.


Titel: SV: Borgenär omprövning
Skrivet av: Cc skrivet Januari 14, 2019, 11:00:54
För mig så begärde en borgenär omprövning inom ramen för tiden innan skuldsaneringen får laga kraft. Detta var pga att en borgenär missat att anmäla en skuld jag hade till dom. Så det blev ingen ändring på min skuldsanringsplan, utan bara att dom lades till i betalplanen.  Hoppas det löser sig för dig. Å lycka till.