Fattiga Riddares forum

Fattiga Riddares forum => Affärsmöjligheter => Ämnet startat av: nowornever skrivet Mars 24, 2011, 13:34:56Titel: Skuldsanering kontra starta eget
Skrivet av: nowornever skrivet Mars 24, 2011, 13:34:56
Hej och tack!

Jag har en del frågor om Du/Ni vill svara på dem?

1. Jag tänker starta ett företag nu inom kort, är det en bra/dålig ide?
 Jag vet att KFM kommer att börja göra en löneutmätning i november, jag sköt opp den pga att jag  fick gå och fixa mina tänder , jag är i nuvarande läget arbetslös och går på Jobb o utvecklingsgarantin sen 21 dec 2010.

2.  Är det klokt att starta ett företag om jag ska ha chansen att få göra en skuldsanering?

3.  Jag har ett missbruk som jag har varit nykter i 22 år sedan 1989, måste jag skaffa dokumentation om det för att få tillstånd en skuldsanering?

4. Jag skrev till de flesta lånegivare för flera år sen o talade om mitt missbruk, men det blev kalla handen, de tog ingen notis om det alls.

5.  Ska jag skriva till dessa igen och lämna dokumentation eller ska jag helt stsa på att få en skuldsanering via KFM?

Jag har fler frågor till dig, men jag tar bara några just nu, har du några råd om vad jag bör tänka på o vilken strategi bör jag ha?

Mvh nowornever


Titel: SV: Skuldsanering kontra starta eget
Skrivet av: morvin skrivet Mars 24, 2011, 13:56:57
1. Jaha då har du en gångbar affärsplan med budget och färdiga kunder...Jag e naturligt skeptisk efter 15 år som företagare med KK som merit....Får du F-Skattsedel???

2.  Skuldsanering har jag tyvärr inte kunskap om annat än att det är svårt att få...

3.  Jag tror missbruk är privat och inte har med saken att göra..

4. Långivare är intresserade av bra kunder som kan amortera och betala ränta i tid, och att du varit missbrukare är ju inte positivt ur den synvinkeln..dessutom är detta med kfm, och utmätning en röd flagga! Du ska ju leva på existensminimum under utmätningen.

5.  Se ovan? Hårda krav på skusan....läs på här och på kfm