Fattiga Riddares forum

Fattiga Riddares forum => Tidningsartiklar och övrig media => Ämnet startat av: britt skrivet Maj 07, 2008, 14:04:22



Titel: Barnen som ingen ser
Skrivet av: britt skrivet Maj 07, 2008, 14:04:22
http://www.aftonbladet.se/debatt/lottagroning/article2410628.ab


Titel: SV: Barnen som ingen ser
Skrivet av: Admin skrivet Maj 07, 2008, 14:18:16
Läsvärd artikel. Sånt här gör mig så jäkla arg!

Arbetar just idag aktivt med en avhysning där KFM gjort en hel del fel.
Försöker att få upprättelse samt kanske möjlighet till skadestånd för familjen som drabbades.
Men det är tufft att arbeta mot hela arsenalen av jurister som Kronofogden kan komma dragandes med, och värre är det att dom mer än gärna försöker att undanhålla dokument och till och med förvanska sanningen om sitt agerande. Fega kräk!

Detta är nog mitt största fall hittills med tanke på de proffsjurister man slåss mot, och vilka konsekvenser det kan bli om jag lyckas vinna målet  :-\



Titel: SV: Barnen som ingen ser
Skrivet av: britt skrivet Maj 07, 2008, 14:26:42
De bryter mot lagen,det är fram någon då och då och gastar att så här får det inte gå till.Men vad händer.Välfärden är tydligen till för alla andra utom de som behöver.Sverige pratar så fint om barns rättigheter,men verkligheten ser helt annorlunda ut.


Titel: SV: Barnen som ingen ser
Skrivet av: lillstark skrivet Maj 07, 2008, 16:42:14

Felet är ganska grundläggande och kännetecknande för att den enskilda inte får adekvat möjlighet att ta vara på sin rätt.

Felet ligger i att rättshjälp endast undantagsvis beviljas i förvaltningsärenden.
Jag har varit med om en person som stod helt utan inkomst fick avslag på rättshjälp då detta inte ansågs vara skäligt.
Inte ens KamR ändrade vid överklagandet detta avgörande. Att stå helt utan inkomst är inte skäl för att beviljas rättshjälp.

För många kapas då möjligheten att ta tillvara sin rätt och systemet kommer att segra då många inte klarar att slåss mot myndigheter utan juridisk bistånd.
Juridisk bistånd ligger f.n. på omkring 1500;- tim. och det är ingen större matematik att räkna ut att står någon utan inkomst är en betald jurist inte det första som faller för.

Vad som även tåls att tänka på är att i förvaltningsärenden står var och en för sina egna rättegångskostnader. Det spelar alltså ingen roll om personen vinner eller förlorar, han /hon får under alla omständigheter stå för sina egna kostnader.
Är ärendet av en sådan karaktär att det behövs kallas vittnen får den enskilda även stå för denna kostnad.

Myndigheter har ett annat utgångsläge då skattemedel finansierar den juridiska bistånd som behövs.
Villkoren är redan från början ojämnlika och när individen förlorar i brist på adekvat juridisk bistånd ser systemet det som en seger och systemets ofelbarlighet då rättsvisa anses ha skipats.

Jag har tidigare vågat mig på det påståendet att de bästa av juristerna återfinns knappast inom kronofogden. Stora framgångsrika advokatbyråer ser till att kapa åt sig de bästa, sen får myndigheter som tex. kronofogden slåss om det som blir kvar...

Detta leder i förlängningen till felaktiga och korkade beslut med dumma och meningslösa yttringar i media som följd.

Tyvärr är det den enskilda som blir lidande när dumheten slår ut i full blom vilket får den negativa konsekvens att det behövs föreningar som denna.
Att Fattiga Riddare och andra likställda föreningar överhuvudtaget finns är ett tillkortakommande för det som skall gå för att vara ett rättssamhälle.

//lillstark