Fattiga Riddares forum

Fattiga Riddares forum => Preskription => Ämnet startat av: Callemaja skrivet Maj 01, 2008, 23:47:58Titel: Preskriptionsavbrytande innehåll
Skrivet av: Callemaja skrivet Maj 01, 2008, 23:47:58
Läser man dom Svea Hovrätt Ö 4726-07 så framgår det att kravbrev sänts men att de inte innehöll "preskriptionsavbrytande innehåll". Vet någon vad som stipuleras för att ett krav ska innehålla preskriptionsavbrytande innehåll?


Titel: SV: Preskriptionsavbrytande innehåll
Skrivet av: Phantera skrivet Maj 02, 2008, 09:00:14
Som jag har förstått det så måste ett inkassokrav innehålla vem som är borgenär, kapitalskuld, ränta osv.och att det räcker med ett brev som kan anses preskriptionsavbrytande inom preskriptionstiden för att en ny ska påbörjas.
Det som DI skriver här: http://www.datainspektionen.se/fragor-och-svar/inkasso/vad-ska-ett-inkassokrav-innehalla1/ (http://www.datainspektionen.se/fragor-och-svar/inkasso/vad-ska-ett-inkassokrav-innehalla1/)
borde väl täcka vad som ska vara med för att det ska anses vara preskriptionsavbrytande.


Titel: SV: Preskriptionsavbrytande innehåll
Skrivet av: Leffa skrivet Maj 02, 2008, 13:56:16
Jag funder om det räcker med borgenärens namn. Låter lite gammalt för mig. Min fråga är om inte skulden ursprungs borgenär ska stå med för att vara preskriptionsavbrytaden. För det är väl av vikt att man ska vet vad skulden avser.

Men frågan är om det är samma sak god inkassosed=preskriptionsavbrytande?