Sidor: [1]   Gå ned
  Skriv ut  
Författare Ämne: csn skuld  (läst 20280 gånger)
0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.
tjej79
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 20


« skrivet: Oktober 05, 2012, 22:41:45 »

Hejsan alla  Smiley

Har nu fatt pa posten ett brev fran CSN om mitt lan. De ska skickas in en massa intyg for att se om de kan sanka min betalning for nasta ar. Jag ar nu radd att de inte gar igenom och tankte kolla med er om nagon vet vad som hander om man inte kan betala. Jag ar bosatt i Sydamerika, sa jag undrar val mest om vad konsekvenserna for mig blir om jag tex vill aka till sverige eller flytta tillbaka nan dag. Vilka svarigheter kommer jag att fa om jag vill resa for att halsa pa familjen? har forstatt att skulden aldrig forsvinner utan bara blir storre?? 

Hur stor ar chansen pa att de jagar mig har i sydamerika?? min sambo sager att jag borde glomma det o inte ens skicka in intyget och att nasta brev som kommer borde jag bara be posten att skicka tillbaka. Usch angest...nagon som har tips??

Tack pa forhand!!
Loggat
Joakim_H
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 6


« Svara #1 skrivet: Oktober 06, 2012, 17:43:40 »

Skulden försvinner per automatik den dagen du fyller 65, eller ja, det gäller återstående skuld iallafall. Det som ev. då hamnat hos KFM kan jag inte svara för.

Om du nu aldrig tänkt att ha en inkomst i Sverige under resten av ditt liv kan dom inte göra någonting. Skulle du flytta tillbaka har du återstående skuld samt vad som nu ligger hos KFM att se fram emot.

Du kommer inte bli stoppad på Arlanda och slängd i fängelse p.g.a en förfallen CSN-skuld utan kan resa som du vill.

Om du har tänkt att betala på ditt CSN-lån under tiden du lever i Sydamerika tycker jag absolut du ska skicka in en ansökan om nedsättning av inbetalning, kan inte få mer än ett nej.
Loggat
tjej79
Newbie
*
Offline Offline

Antal inlägg: 20


« Svara #2 skrivet: Oktober 06, 2012, 17:58:16 »

Tack sa mycket for ditt svar Smiley Det hjalpte mycket! Nu undrar jag klart om de kan driva in skulden under tiden jag bor har? jag har tankt bo har permanent.  Har hort mycket om att csn driver in skulderna aven om man bor utomlands och det ar val det som skrammer mig en del, om hur det da skulle ga till vaga med att driva in skulden osv.
Loggat
Sidor: [1]   Gå upp
  Skriv ut  
 
Gå till: