Sidor: [1] 2 3 ... 10
 1 
 skrivet: idag kl. 16:16:53 
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av ivkej
Inte lätt, har själv nu levt i 5 år, med en buffert som inte går att spara, för allt måste gå till för att överleva.
Hoppas innerligt att du kan få det att gå runt det kommande året, så du kan uppleva att bli skuldfri.
Istället för att överklaga, hur vore det att skicka en ny omprövning, eftersom din mans inkomst har gått ner med över 500 kr i månaden, då bör de kunna ge dig större förbehållsbelopp, för egentligen har du inget att överklaga, det var ju rätt när du begärde omprövning, men nu är det andra förutsättningar, så en ny omprövning måste vara det rätta.

 2 
 skrivet: idag kl. 13:42:05 
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av KassaKon
Och har nu frågat min handläggare och det spelar ingen roll att han har utmätning, det tar de inte hänsyn till. Däremot ska uträkningen baseras på rätt lön, så hon tyckte att jag skulle överklaga. Problemet med det är att ingen vet ju hur mycket han får jobba och vilken lön han kommer att få, samt att man ska ju betala enligt nya planen tills överklagan är klar vilket kan ta lång tid. Där går det nog inte på två-tre veckor inte. Dessutom vet jag inte om det kommer bli så stor skillnad i min betalplan eftersom de inte tar hänsyn till hans utmätning. Får väl se om jag klarar detta ett år. Har ju ingen sparad buffert, inga marginaler och får ju nu inte den buffert som står i mitt beslut. Så noll buffert att räkna med under ett år till. Det vill till att jag inte får Corona, eller något annat för jag har inte rum för en enda sjukdag eller en enda vab-dag.

 3 
 skrivet: idag kl. 13:34:42 
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av KassaKon
Nej, du missuppfattade inte. Han började jobba lite på timmar i slutet av januari, men då skickade vi inte in för det blev så lite. Sedan fick han ett schema med fler timmar och provanställning med anställningsbevis och jobbade typ full tid i februari. Utbetalning av januaritimmar i februari (och februaritimmar i mars osv). Redan innan februarilönen blev utbetald fick han papper om löneutmätning och vi skickade in hans papper 4 mars. Då skickade jag samtidigt in om omprövning. Han fick sitt beslut den 17 mars och jag mitt den 20. Med andra ord det var inga 3 månaders handläggningstid där inte.

 4 
 skrivet: Mars 27, 2020, 23:02:42  
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av marika71
Jag missuppfattade Huh??
Normalt säger dom att det är handläggningstid på 3 månader ju

 5 
 skrivet: Mars 27, 2020, 23:01:16  
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av marika71
Så snabbt, när börjar han sitt nya jobb?

 6 
 skrivet: Mars 27, 2020, 22:40:01  
Startat av progress - Senaste inlägg av gren
Såg mitt namn i dag på post och inrikes tidning. Jag har fått inledande skuldsanering. Sökte för några år sedan men den blev avslag på den pga fastighet. Nu har jag ingen fastighet och skulderna är närmare 10 år gamla. Inga nya skulder efter 2014. Tror ni den går igenom nu? Nu har jag pension och behöver inte tänka på vad jag får för lön den är den samma. Lite skillnad mot att jobba på timlön. Hur trors prognosen vara med detta eftersom skatte skuld är betald samt fastigheten borta och lite andra skulder.

 7 
 skrivet: Mars 24, 2020, 17:27:12  
Startat av KassaKon - Senaste inlägg av KassaKon
Behövde till sist begära omprövning för att min man fått jobb och min lön har ökat. Och jävlar vad snabbt det gick, inte ens 18 dagar. Och tjoff ska jag betala 6500 kr mer from april. Problemet är bara att maken dels har fått utmätningsbeslut och dels har blivit av med större delen av timmarna han skulle ha jobbat pga Corona. Hur gör jag då?? Begär omprövning igen direkt eller? Men nu vet vi ju inte hur mycket han kommer att få jobba eller hur länge det blir så här, eller ens om han får behålla jobbet. Blir ett mycket svårt sista år med skuldsanering och just nu vet jag inte ens om det kommer gå i mål.

 8 
 skrivet: Mars 24, 2020, 17:18:51  
Startat av dumle - Senaste inlägg av KassaKon
Grattis!

 9 
 skrivet: Mars 24, 2020, 14:57:10  
Startat av progress - Senaste inlägg av KassaKon
Heja dig!
Sååå starkt jobbat. Har hängt på forumet i många år, skuldsatt efter separation, nu skuldsanering med ett år kvar på betalplanen (efter många olika försök att på egen hand reda ut det och med STOR utmätning under åtta år). Har aldrig varit riktigt lika långt nere som du, eftersom jag hela tiden haft ett hyfsat bra jobb, men vill inte ens tänka på hur många gånger om jag EGENTLIGEN betalt ursprungsskulden. Vågar äntligen börja drömma igen, kan nästan ta på målsnöret och kommer, liksom du, att bara ha CSN skulder kvar, den där dagen, om ett år!


Då ligger vi hyfsat lika till i tid. Har också ett år kvar! Sedan finns det bara en mindre CSN-skuld kvar och den kommer jag att kunna betala av snabbt om jag vill. Har en riktigt bra lön och fick en stor löneökning i år (och visserligen ligger en ansökan om omprövning också inne).

 10 
 skrivet: Mars 24, 2020, 13:26:16  
Startat av dumle - Senaste inlägg av dumle
Första Kreditprövning avklarat, numera med telefon i eget namn.
Grattis:)

Sidor: [1] 2 3 ... 10