Fattiga Riddares forum

Fattiga Riddares forum => Allmänna diskussioner => Ämnet startat av: Admin skrivet Oktober 18, 2019, 11:54:42Titel: Datainspektionen granskar inkassobolaget Sergel
Skrivet av: Admin skrivet Oktober 18, 2019, 11:54:42
Citat
Datainspektionen granskar inkassobolaget Sergel

Granskningen av Sergel Kredittjänster AB är ett led i Datainspektionens arbete att rutinmässigt kontrollera stora aktörer som har inkassotillstånd.

Datainspektionen inleder nu en granskning av inkassobolaget Sergel Kredittjänster AB. Granskningen är en del av myndighetens löpande kontroll av större inkassobolag.

- Syftet med inspektionen är framför allt att granska bolagets rutiner för inkassoförfarande men vi kommer även att ta upp klagomål som vi tagit emot angående Sergel sedan den förra inspektionen 2015, säger Evelin Palmér som leder granskningen.

Granskningen genomförs som en inspektion på plats hos inkassobolaget.

Datainspektionen är tillsynsmyndighet enligt inkassolagen och kontrollerar bland annat att bolag med inkassotillstånd följer inkassolagen och god inkassosed.


Titel: SV: Datainspektionen granskar inkassobolaget Sergel
Skrivet av: hallstabella skrivet Oktober 19, 2019, 13:58:52
Det är ju bra att det iallafall gör en kontroll men jag är kritisk till den slapphet Datainspektionen verkar ha. I och med att Datainspektionen ska övervaka vinstdrivande företag som med exekutiva medel försätter människor i mycket svåra situationer så borde kontrollen mot inkassobolagen vara minutiös!


Titel: SV: Datainspektionen granskar inkassobolaget Sergel
Skrivet av: klosterlikor skrivet Oktober 19, 2019, 20:40:33
Hej
delar det hallstabella skriver att jag tror inte de leder någon vart men hoppas.

Har försökt 2 ggr få in dem till tingsrätten men de återkallar bara ärendet vid invändning ej heller svarar kfm.