Fattiga Riddares forum

Fattiga Riddares forum => Övrigt => Ämnet startat av: monchan skrivet Mars 12, 2015, 10:38:08Titel: Ny här!
Skrivet av: monchan skrivet Mars 12, 2015, 10:38:08
Hej!
Jag och min man har hamnat i kf-träsket pga långvarig sjukdom och en satsning på att starta eget som gick åt skogen.

Kf var här och skulle mäta ut vår lilla gård, som betyder allt för oss. Vi fick besked idag om att vi har mera i lån än vad huset värderades till. Puh!

Men vi har utmätning på sjukersättning, sjukpenning och halvtidslön. Vår nettoinkomst är ca 20 000:- per månad. Helt plötsligt, före jul, började de utan förvarning dra 7 500:-! Den summan drogs även i januari. När vi kontaktade dem sa de att de saknade inkomstredogörelse?!

De kanske borde sett till att vi fått veta det.

Hur som helst så vill vi lära oss allt om hur vi ska få skulder bortskrivna och vad vi kan göra för att överleva på ex minimum nu.Titel: SV: Ny här!
Skrivet av: ivkej skrivet Mars 12, 2015, 11:39:58
En god början är att läsa mycket på detta forum, speciellt de delar som är om PUL §26 utdrag.
Härefter skall alla skulder genomgås, finns det någon som är preskriberat, eller på annat vis saknar saklegitimitet, och när det är gjort kan man börja se på de skulder som är kvar, hur de kan hanteras.
Ett annat sätt är att se på om ni kan betala era skulder inom rimlig tid (alltså 15 år), om inte så sök skuldsanering, eftersom KFM redan har sett att ni inte tjänar på att sälja huset, kommer ni säkert att få ha det kvar, även vid en skuldsanering.